Stiltoni, rosina ja kreeka pähkli keeks

Sinihallitusjuust, kreeka pähklid ja mahlased rosinad sobivad imekenasti üksteisega. Soolane rosinakeeks :)

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

85 g pehmeid California rosinaid

4 sl Marsala veini

200 g nisujahu

1 sl küpsetuspulbrit

3 muna

200 g täisrasvast crème fraîche'i

180 g küpset Stiltonit või muud sinihallitusjuustu

75 g jämedalt hakitud kreeka pähkleid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane rosinad väikesesse kaussi, lisa Marsala ja lase 30 minutit pehmeneda. 

Määri keeksivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.

Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi. Klopi teises kausis munad ja crème fraîche ühtlaseks, siis sega jahu hulka. Maitsesta soola-pipraga. 

Murenda Stilton tükkideks, lisa 150 g juustust tainale. Lisa rosinad ja Marsala. Sega pooled pähklitest taina hulka.

Tõsta segu ettevalmistatud keeksivormi, siis puista peale ülejäänud Stilton ning kreeka pähklid.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. 

Lase keeksil vormis jahtuda, siis kummuta keeks vormist välja ja lase restil jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri. 

Loe veel:

Mugandatud California Raisins retseptist. 

LISA KOMMENTAAR