Magusad müsliruudud

Müsliruute võib pakkuda näiteks hommikukohvi kõrvale - või siis toredaks vahepalaks. 

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g magedat võid

4 sl heledat maisi- või vahtrasiirupit

350 g kaerahelbeid

50 g kakaopulbrit

150 g pruuni suhkrut

100 g (kuldset) peensuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 150 kraadini. Määri kandiline 23x23 cm vorm võiga. 

Sulata või ja siirup hästi nõrgal tulel,  jälgides, et segu keema ei läheks. 

Sega kausis kokku kaerahelbed, kakao ja suhkur. Kalla kuum või kaerahelbesegusse. Sega kahvliga ühtlaseks massiks. Suru kaerahelbetainas ühtlase kihina küpsetusvormi põhjale. 

Küpseta 20-25 minutit, kuni müslitainas katsudes kõva tundub. 

Lase 15 minutit vormis jahtuda. Lõika tükkideks, kuni müsli on veel soe. Lase täielikult jahtuda ja võta alles siis müsliruudud vormist välja. 

Retsept on mugandatud Carla Bardi & Ting Morrise raamatust ”Šokolaad: 140 magusat retsepti" (Koolibri, 2014)

LISA KOMMENTAAR