Kookoseküpsised valge šokolaadiga

Mahedamaitselised kookoshelbed sobivad suurepäraselt valge šokolaadi ja vanilliga. 

Kogus
16-18 küpsist
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

75 g kookoshelbeid

120 g toasooja võid

200 g suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

1 suur muna

90 g valgeid šokolaadinööpe

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga. 

Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. 

Mikserda või suhkru ja vanilliga heledaks ja kreemjaks. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega juurde jahu-kookosesegu, siis šokolaadinööbid. Tainas peab jääma üsna pehme!

Võta iga küpsise jaoks 2 sl tainast ja vormi sellest pallike. Aseta tainapallid 5 cm vahedega ahjuplaatidele, suru lamedamaks. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni küpsised on helekuldsed. (Kui paned korraga ahju kaks plaaditäit küpsiseid, siis muuda poole küpsetamise ajal plaatide asukohta, et küpsised ühtlasemalt küpseksid.)

Lase küpsistel 2-3 minutit plaadil jahtuda. Kui küpsised on küllalt kõvad, tõsta need restile ja lase täielikut jahtuda. 

Retsept on mugandatud Carla Bardi & Ting Morrise raamatust ”Šokolaad: 140 magusat retsepti" (Koolibri, 2014)

LISA KOMMENTAAR

Tikkk
postitatud 01.05.2015 22:49

Suur pettumus, eelkõige olen enda peale vihane. Arvasin kohe, et 1 muna ja 300 gr jahu ei anna kuidagi pehmet tainast välja. Ei andnud jah, üsna purune tainas tuli. Ise olen süüdi tegelt, et kõik jahu ära panin. Küpsetuspulbrit on ka liiga palju, selle maitset on kõvasti tunda. Kookosemaitse kaob ka selle jahukoguse sisse ära. Küpsised kerkisid natuke, aga laiali küll ei vajunud, nii et tulemuseks sellised präänikukujulised pätsikesed. Õnneks tegin ma nad kõvasti väiksemad kui 2 spl ja sain 30 präänikut. Kui panna ntks 150 gr võid, 200 gr jahu ja vbla paar spl kookoskoort, oleks tulemus parem... Ja rohkem valget šokolaadi või siis pärast jahtunust peast valget šokolaadi veel peale niristada..

tikkk
postitatud 02.05.2015 12:07

Külmana on maitse parem, küpsetuspulber on kadunud ning kookost ja vaniljet on tunda, aga hirmus kõvad on nad. Vanemad prouad peaks neid enne tee või kohvi sisse kastma vist.. Mõte on hea, vanill, kookos ning valge šokolaad, aga ma tahaks pigem lamedamaid, muredamaid ning võib olla isegi keskelt natuke nätskeid küpsiseid.