Pähkliküpsised valge šokolaadiga

Krõbedad küpsised valge šokolaadi ja makadaamia pähklitega. 

Kogus
30-35 küpsist
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

375 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

250 g toasooja võid

200 g (kuldset) peensuhkrut

100 g suhkrut

2 tl vanilliekstrakti

2 suurt muna

90 g makadaamia pähkleid

180 g valget šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Kata kolm suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga. 

Sega kausis jahu ja küpsetuspulber. 

Mikserda suures kausis või, suhkrud ja vanilliekstrakt kreemjaks. Vahustamist jätkades lisa ükshaaval munad. Sega juurde jahu, siis tükeldatud pähklid ja hakitud šokolaad. 

Võta iga küpsise jaoks supilusikatäis tainast ja tõsta ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele 5 cm vaba ruumi. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldsed ja katsudes kõvad tunduvad. (Kui paned korraga ahju mitu plaaditäit küpsiseid, siis muuda poole küpsetamise ajal plaatide asukohta, et küpsised ühtlasemalt küpseks). 

Lase küpsistel 2-3 minutit ahjuplaadil jahtuda, siis tõsta need restile ja lase täielikult jahtuda. 

Retsept on mugandatud Carla Bardi & Ting Morrise raamatust ”Šokolaad: 140 magusat retsepti" (Koolibri, 2014)

LISA KOMMENTAAR