375 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g toasooja võid
200 g (kuldset) peensuhkrut
100 g suhkrut
2 tl vanilliekstrakti
2 suurt muna
90 g makadaamia pähkleid
180 g valget šokolaadi
Kuumuta ahi 180 C. Kata kolm suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Sega kausis jahu ja küpsetuspulber.
Mikserda suures kausis või, suhkrud ja vanilliekstrakt kreemjaks. Vahustamist jätkades lisa ükshaaval munad. Sega juurde jahu, siis tükeldatud pähklid ja hakitud šokolaad.
Võta iga küpsise jaoks supilusikatäis tainast ja tõsta ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele 5 cm vaba ruumi.
Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kuldsed ja katsudes kõvad tunduvad. (Kui paned korraga ahju mitu plaaditäit küpsiseid, siis muuda poole küpsetamise ajal plaatide asukohta, et küpsised ühtlasemalt küpseks).
Lase küpsistel 2-3 minutit ahjuplaadil jahtuda, siis tõsta need restile ja lase täielikult jahtuda.
Retsept on mugandatud Carla Bardi & Ting Morrise raamatust ”Šokolaad: 140 magusat retsepti" (Koolibri, 2014)
Pähkliküpsised valge šokolaadiga
Krõbedad küpsised valge šokolaadi ja makadaamia pähklitega.