Tumeda šokolaadi kreem soolakaramellibrüleega

Tõeliselt dekadentlik dessert, kus siidise šokolaadikreemi peal on veidi soolane karamelli- ehk brüleekiht.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit + jahutamine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g tumedat šokolaadi (70%)

6 dl 48% rõõska koort

1 pikuti poolitatud vanillikaun

6 suurt munakollast

40 g suhkrut

Soolane karamell:

200 g kristallsuhkrut

meresoolahelbeid

Valmistamine

Valmista esmalt šokolaadikreem. Murra šokolaad tükkideks ning pane kuumakindlasse kaussi. 

Pane rõõsk koor potti, lisa pikuti poolitatud vanillikaun ja kaabitud seemned. Sega, siis kuumuta tasakesi peaaegu keemiseni. Võta vanillikaun välja, kalla kuum koor šokolaaditükkidele ja sega, kuni šokolaad on sulanud. 

Klopi teises kausis munakollased suhkruga kohevaks, siis vispelda juurde soe šokolaadikreem. Kalla kõik puhta poti sisse ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades umbes 5 minutit, kuni kreem on korralikult paksenenud. 

Kalla kuue umbes 200 ml tassi või ramekin-vormi sisse. Lase jahtuda, siis pane vähemalt 3 tunniks või järgmise päevani külmkappi.

Soolase karamelli tegemiseks pane suhkur, vesi ja korralik näputäis soolahelbeid potti. Kuumuta tasakesi, kuni suhkur on sulanud, siis kuumuta keemiseni ja keeda, kuni potis on sügavkuldne karamell (ära sega!). Tõsta pott tulelt, lase 1-2 minutit jahtuda.

Võta šokolaadikreemid külmikust välja ja nirista karamell õrnalt magustoitudele. Pane magustoidud 30 minutiks külmkappi, et karamellikiht kõvastuks. 

Briti Delicious Magazine retsept.

LISA KOMMENTAAR