150 g tumedat šokolaadi (70%)
6 dl 48% rõõska koort
1 pikuti poolitatud vanillikaun
6 suurt munakollast
40 g suhkrut
Soolane karamell:200 g kristallsuhkrut
Valmista esmalt šokolaadikreem. Murra šokolaad tükkideks ning pane kuumakindlasse kaussi.
Pane rõõsk koor potti, lisa pikuti poolitatud vanillikaun ja kaabitud seemned. Sega, siis kuumuta tasakesi peaaegu keemiseni. Võta vanillikaun välja, kalla kuum koor šokolaaditükkidele ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
Klopi teises kausis munakollased suhkruga kohevaks, siis vispelda juurde soe šokolaadikreem. Kalla kõik puhta poti sisse ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades umbes 5 minutit, kuni kreem on korralikult paksenenud.
Kalla kuue umbes 200 ml tassi või ramekin-vormi sisse. Lase jahtuda, siis pane vähemalt 3 tunniks või järgmise päevani külmkappi.
Soolase karamelli tegemiseks pane suhkur, vesi ja korralik näputäis soolahelbeid potti. Kuumuta tasakesi, kuni suhkur on sulanud, siis kuumuta keemiseni ja keeda, kuni potis on sügavkuldne karamell (ära sega!). Tõsta pott tulelt, lase 1-2 minutit jahtuda.
Võta šokolaadikreemid külmikust välja ja nirista karamell õrnalt magustoitudele. Pane magustoidud 30 minutiks külmkappi, et karamellikiht kõvastuks.
Briti Delicious Magazine retsept.
Tumeda šokolaadi kreem soolakaramellibrüleega
Tõeliselt dekadentlik dessert, kus siidise šokolaadikreemi peal on veidi soolane karamelli- ehk brüleekiht.