Lillet Hugo (kokteil)

Lillet Blanc on Prantsuse päritolu aperitiiv, mida esmakordselt valmistati juba 1872. Lillet Blanc valmistatakse Bordeaux piirkonna valgetest viinamarjadest (80% Semillon, 15% Sauvignon Blanc, 5% Muscadelle). Maitsebuketis on tavalise ja mõruapelsini koorest valmistatud likööri ning hiniini-rikast kiinapuukoort Peruust. Kangestatud vein, mis valmib Prantsuse tammevaatides. Alkoholisisaldus on 17%. 

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

50 ml Lillet Blanc aperitiivi

sorts leedriõiesiirupit

100 ml mullivett

laimiviil

jääkuubikuid

Garneering:

värske mündileht

Valmistamine

Täida kõrge klaas (highball) jääkuubikutega. Lisa Lillet Blanc ja leedriõiesiirup, siis mullivesi ja laimiviil. 

Garneeri mündilehtedega ja serveeri. 

Retsept Lillet' veebilehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 20:30

Tõesti tore vaheldus Aperolile, kuidagi suvisem.