Lillet Hugo (kokteil)

Lillet Blanc on Prantsuse päritolu aperitiiv, mida esmakordselt valmistati juba 1872. Lillet Blanc valmistatakse Bordeaux piirkonna valgetest viinamarjadest (80% Semillon, 15% Sauvignon Blanc, 5% Muscadelle). Maitsebuketis on tavalise ja mõruapelsini koorest valmistatud likööri ning hiniini-rikast kiinapuukoort Peruust. Kangestatud vein, mis valmib Prantsuse tammevaatides. Alkoholisisaldus on 17%. 

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

50 ml Lillet Blanc aperitiivi

sorts leedriõiesiirupit

100 ml mullivett

laimiviil

jääkuubikuid

Garneering:

värske mündileht

Valmistamine

Täida kõrge klaas (highball) jääkuubikutega. Lisa Lillet Blanc ja leedriõiesiirup, siis mullivesi ja laimiviil. 

Garneeri mündilehtedega ja serveeri. 

Retsept Lillet' veebilehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR