Lillet Vive (kokteil)

Lillet Blanc on Prantsuse päritolu aperitiiv, mida esmakordselt valmistati juba 1872. Lillet Blanc valmistatakse Bordeaux piirkonna valgetest viinamarjadest (80% Semillon, 15% Sauvignon Blanc, 5% Muscadelle). Maitsebuketis on tavalise ja mõruapelsini koorest valmistatud likööri ning hiniini-rikast kiinapuukoort Peruust. Kangestatud vein, mis valmib Prantsuse tammevaatides. Alkoholisisaldus on 17%. 

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

50 ml Lillet Blanc aperitiivi

1 kurgiviil

jääkuubikuid

100 ml toonikut

Garneering:

1 maasikas

värske mündioks

Valmistamine

Kalla Lillet Blanc kõrge jääkuubikutega täidetud klaasi sisse. Lisa toonik ja kurgiviil. 

Garneeri maasika ja mündilehega, serveeri.

Retsept Lillet' veebilehelt

LISA KOMMENTAAR

Rita
postitatud 02.03.2017 17:42

Lillet Veve kokteilis on tegelikult 5cl Lilletit 10cl toonikut. Selles retseptis siin on kogused sassi läinud.

Pille
postitatud 02.03.2017 17:53

Rita, tooniku kogus oli tõesti vale, Lilleti oma õige (5 cl=50 ml). Nüüd on ka tooniku kogus korrektne. Aitäh tähelepanu juhtimast!