Peedisalat miso ja seesamiga

Selles Jaapani-hõngulises salatis on kasutatud toorest ja röstitud (kollast) peeti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g väikeseid punaseid peete või kollaseid peete

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

4 sl valget miso-pastat

2 sl riisiäädikat

3 sl vett

suur punt ürt-allikkerssi

1 tl musti või röstitud valgeid seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Pane umbes 4 pestud peeti suurele fooliumitükile ning määri 1 sl õliga kokku. Maitsesta soola-pipraga, siis mässi fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni peedid on pehmed. Ava fooliumikotike ning lase veidi jahtuda. Siis koori peedid ja lõika 1,25 cm laiusteks sektoriteks. 

Samal ajal vispelda miso, äädikas, 2 sl õli ja vesi väikeses kausis. Tõsta kõrvale. 

Lõika 2 toorest peeti nn köögimandoliiniga hästi õhukesteks viiludeks. 

Laota puhastatud vesikress, röstitud peedi sektorid ja toore peedi viilud vaagnale. Nirista peale misokaste, puista peale seesamiseemned. 

Nipid ja soovitused:

  • Peedid võib kuni 2 päeva varem valmis röstida.

Loe veel:

Allikas: Bon Appetit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR