Purpurpunane salat

Peet, punane kapsas, punased õunad ja pähklid on kokku saanud sügistalvises salatis. 

Salat seisab kenasti 3-4 päeva külmkapis. 

Kogus
kaheteistkümnele kuni viieteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 punane kapsas (u 650 g)

2 hakitud väikest punast sibulat

2 tükeldatud punasekoorelist õuna

2 hakitud keedetud peeti

50 g tükeldatud kreeka pähkleid

2 suurt apelsini

5 sl punase veini äädikat

3 sl punasesõstraželeed

2 sl vedelat mett

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas neljaks sektoriks, siis lõika ära puine keskmine osa. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Pane suurde kaussi. Lisa hakitud sibul, õunad, peet ja pähklid. Riivi apelsinide koor peene riiviga samuti kaussi. 

Lõika apelsinilt ülevalt ja alt väike viil ära, et see korralikult laual püsiks. Siis lõika terava sakilise noaga apelsinidelt välimine kiht maha. Hoia apelsine salatikausi kohal ning lõika "fileedeks". Lisa apelsinifileed salatile.

Sega kausis veiniäädikas, sõstraželee, mesi ja õli omavahel, maitsesta soola-pipraga, siis sega salati hulka. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Heidi
postitatud 23.12.2023 12:57

Beautiful colors!