Šokolaadirull jäätisega

Mõnus rulltort, kus kakaobiskviidi sisse on keeratud vanillijäätis ja kirsikeedis.

Kasuta hästi kvaliteetset vanillijäätist. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l kvaliteetset vanillijäätist

4 suurt muna

100 g peensuhkrut

75 g nisujahu

30 g kvaliteetset kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga peenikest soola

200 g kirsikeedist

50 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Võta vanillijäätis sügavkülmast välja ja lase umbes 10 minutit pehmeneda. Tõsta küpsetuspaberile ja vormi see küpsetuspaberi abil umbes 32 cm pikkuseks "vorstiks". Keera tihedasti küpsetuspaberisse ja pane sügavkülma tagasi. 

Kuumuta ahi 180°C. Kata 22x33 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Pane munad ja suhkur suurde kaussi ning vahusta elektrimikseriga 4-5 minutit, kuni munavaht on paks ja hele. Sõelu jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool kaussi ning sega õrnalt suure lusikaga munavahu hulka. Kalla tainas ahjuplaadile, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 10-15 minutit ahju ülemises kolmandikus, kuni biskviit on kerkinud ja sõrmega vajutades vetruv tundub. 

Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis pööra biskviit pahupidi suhkruga kergelt üle puistatud uuele küpsetuspaberile. Eemalda "küpsetatud" küpsetuspaber, lase biskviidil jahtuda. 

Kui biskviit on jahtunud, siis määri kirsikeedis ühtlase kihina biskviidile. Võta sügavkülmast jäätisetoru ning aseta see piki biskviitplaadi pikemat külge, umbes 2 cm biskviidi servast. Keera biskviit ümber jäätise, kasutades selleks küpsetuspaberi abi. Jäta rull küpsetuspaberi sisse ja pane umbes 2 tunniks sügavkülma tagasi, "õmblus" allpool.

Võta jäätise-šokolaadirull 10-15 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, eemalda küpsetuspaber. Nirista peale sulatatud tume šokolaad. 

Tõsta tort serveerimisalusele, lõika viiludeks ja serveeri. 

Allikas: Delicious UK

LISA KOMMENTAAR