Ploomi-šokolaaditrühvlid

Hoia trühvleid kuni serveerimiseni külmkapis. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kuivatatud musti kivideta ploome

6 sl apelsinimahla

2 sl konjakit või brändit või rummi

200 g tumedat šokolaadi

50 g võid

1.5 dl 35% rõõska koort

veeretamiseks kakaopulbrit

Valmistamine

Lõika ploomid väikesteks tükkideks, leota neid 12 tundi apelsinimahlas, kuhu on lisatud ka alkohol. 

Pane paksu põhjaga potti rõõsk koor, või ja tükeldatud šokolaad. Sulata šokolaad ja või väikesel kuumusel pidevalt segades, siis tõsta jahtuma. 

Nõruta ploomid liigsest vedelikust, sega šokolaadimassi hulka. Hoia segu umbes 5 tundi külmas või lausa üleöö, et segu taheneks. 

Võta külmast segust lusikaga väikesed portsjonid, tee pallideks ja seejärel veereta palle kakaos. 

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas "Naisteleht" 15.11.2013. Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.01.2017 18:43

Kuna ma tahtsin kiiresti kommid valmis teha, siis kuumutasin tükeldatud ploome mõned minutid apelsinimahla ja konjaki segus. Mulle on alati ploomi-šokolaadi kooslus meeldinud. </br> Puuviljased ja mõnusad trühvlid!