Viirpuumarjamoos

Viirpuu viljadest tehtud kaunivärviline keedis. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 l suuri viirpuumarju

1 kg suhkrut

soovi korral nelki

soovi korral kaneelikoort

20 g sidrunhapet või 1 sidruni mahl või 200 g tükeldatud ebaküdooniavilju

Valmistamine

Pane viirpuumarjad potti ja lisa nii palju vett, et marjad oleksid kaetud. Soovi korral lisa nelk ja kaneelikoor. Keeda umbes 30 minutit, kuni viljad on pehmed. 

Suru läbi sõela või marli, et seemned kätte saada. Vala saadud püree potti, lisa suhkur ja hapuaine. Kuumuta segades keemiseni, pane steriliseeritud purkidesse. 

Loe veel:

Retsept on Katrin Luke raamatust "Tervendav kokaraamat: ravimtaimedega toidud" (Menu Kirjastus)

LISA KOMMENTAAR

agu
postitatud 21.09.2016 15:43

katsuge see segu läbi sõela suruda!