Maitsev ahjulõhe apelsinimahla ja rosmariiniga

Mahlane ja veidi magus kalaroog, mida võib valmistada nii lõhe- kui ka forellifileest. Olge lõhe küpsetamisel ettevaatlik - kala peaks seest veidi roosakas jääma!
 

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g forelli- või lõhefileed

soola ja musta pipart

1 tl hakitud värsket rosmariini

2 dl 10% või 35% rõõska koort

4 sl apelsinimahla

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega).

Lõika filee neljaks tükiks. Laota kalafileed ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga. Sega rõõsk koor ja apelsinimahl. Vala lõhele.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Serveeri kergelt praetud aedviljade ja keedetud riisi või kinoaga.

Retsept mugandatud rootslaste Arla Köket retseptivihikust (1/1998, Apelsin och rosmarinlax).

LISA KOMMENTAAR

Betty
postitatud 01.12.2008 08:18

Väga maitsev! Läheb kordamisele.

Kadri
postitatud 09.01.2009 16:31

Maitse tuli kõik ok ja oli tõesti väga hea, kuid apelsinimahl koos koorega kees kokku nö. pudruseks. Toiduained olid kõik värsked. Maitses väga hästi ja läheb kindlasti kordamisele, kuid mind häiris et see kaste muutus pudruseks. Kas annab seda kuidagi vältida? Või millise muu koorega võiks seda asendada? Või juhtus see lihtsalt minul?

Pille @ Nami-nami
postitatud 09.01.2009 16:33

Kadri, kurb kuulda, et tükki läks. Kui komponendid kõik värsked olid ja ahju temperatuur õige, siis ei oska muud arvata, kui et koore kvaliteet oli siiski nõrgapoolne (piimatoodete kvaliteet kõigub väga ja seda isegi sama tootja puhul; ise kasutan Valio Alma rõõska koort) või et apelsin oli hapuvõitu (siis võib koore tükki tõmmata).

Liisi
postitatud 25.11.2015 14:53

Meile meeldis. Kaste tuli mõnusalt koorene ja kerge apelsinihõnguga. Kaunistuseks lõikasin peale õhukesed apelsinirattad.

Marko
postitatud 11.03.2016 17:04

Mulle väga meeldib, mängimisvõimalust küllaga!

Kadi Tikk
postitatud 12.03.2016 17:58

Tegin ja supper hea :)

Silvi Liivamägi
postitatud 12.03.2016 20:36

Lõhe minu lemmik kala. Tuli väga hea!

katrina
postitatud 13.03.2016 17:57

It was super! I added some lemon thyme and sliced orange on the top as well:)

Redhott
postitatud 04.10.2016 21:05

Tuunisin väheke retsepti, nagu mehele ikka kohane. Koort ja apelsiinimahla ei pannud, aga panin paar kalamaitseainet, sidrunit, 200 kraadi ja muud asjad samad ja tulemus super.

Katrin Veering
postitatud 01.01.2017 20:06

Just eile tegime, tõeliselt mõnus vaheldus!

Ruth Ruutu
postitatud 02.01.2017 18:17

Midagi lahedamat!

Kybarsepp
postitatud 25.05.2021 08:42

Meie kõigi uus lemmik kalaroog lõhest, läheb kordamisele kindlasti...

Mare Roes
postitatud 30.12.2021 06:51

Tehtud. Väga hea! Apelsinimahla asemel kasutasin ühte tervet apelsini. Panin apelsinilõigud kalale. Pühade väärne toit!