500 g forelli- või lõhefileed
soola ja musta pipart
1 tl hakitud värsket rosmariini
2 dl 10% või 35% rõõska koort
4 sl apelsinimahla
Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega).
Lõika filee neljaks tükiks. Laota kalafileed ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga. Sega rõõsk koor ja apelsinimahl. Vala lõhele.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Serveeri kergelt praetud aedviljade ja keedetud riisi või kinoaga.
Retsept mugandatud rootslaste Arla Köket retseptivihikust (1/1998, Apelsin och rosmarinlax).
Väga maitsev! Läheb kordamisele.
Maitse tuli kõik ok ja oli tõesti väga hea, kuid apelsinimahl koos koorega kees kokku nö. pudruseks. Toiduained olid kõik värsked. Maitses väga hästi ja läheb kindlasti kordamisele, kuid mind häiris et see kaste muutus pudruseks. Kas annab seda kuidagi vältida? Või millise muu koorega võiks seda asendada? Või juhtus see lihtsalt minul?
Kadri, kurb kuulda, et tükki läks. Kui komponendid kõik värsked olid ja ahju temperatuur õige, siis ei oska muud arvata, kui et koore kvaliteet oli siiski nõrgapoolne (piimatoodete kvaliteet kõigub väga ja seda isegi sama tootja puhul; ise kasutan Valio Alma rõõska koort) või et apelsin oli hapuvõitu (siis võib koore tükki tõmmata).
Meile meeldis. Kaste tuli mõnusalt koorene ja kerge apelsinihõnguga. Kaunistuseks lõikasin peale õhukesed apelsinirattad.
Mulle väga meeldib, mängimisvõimalust küllaga!
Tegin ja supper hea :)
Lõhe minu lemmik kala. Tuli väga hea!
It was super! I added some lemon thyme and sliced orange on the top as well:)
Tuunisin väheke retsepti, nagu mehele ikka kohane. Koort ja apelsiinimahla ei pannud, aga panin paar kalamaitseainet, sidrunit, 200 kraadi ja muud asjad samad ja tulemus super.
Just eile tegime, tõeliselt mõnus vaheldus!
Midagi lahedamat!
Meie kõigi uus lemmik kalaroog lõhest, läheb kordamisele kindlasti...
Tehtud. Väga hea! Apelsinimahla asemel kasutasin ühte tervet apelsini. Panin apelsinilõigud kalale. Pühade väärne toit!
Maitsev ahjulõhe apelsinimahla ja rosmariiniga
Mahlane ja veidi magus kalaroog, mida võib valmistada nii lõhe- kui ka forellifileest. Olge lõhe küpsetamisel ettevaatlik - kala peaks seest veidi roosakas jääma!
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.