125 g toasooja võid
120 g nisujahu (u 2 dl)
2 tl suhkrut
1 sl rõõska koort
Sidrunikreem:2-3 sl suhkrut
2 sidrunit
2 sl nisujahu või maisitärklist
2 dl vett (koos sidrunimahlaga kokku 3 dl)
Kate:1 tl valge veini äädikat
100 g peeneteralist suhkrut
Valmista esmalt liivatainas. Sega taina jaoks toasoe või, jahu ja suhkur ühtlaseks (kas 'näpistades' või köögikombainis). Sega juurde rõõsk koor, suru tainas ühtlaseks. Vooderda saadud tainaga 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukapõhi on kuldne. (Soovitavalt kata enne küpsetamist küpsetuspaberiga ja kuivatatud ubadega - siis ei vaju põhi nii kergesti kokku). Võta ahjust välja ja lase veidi jahtuda.
Alanda ahju kuumust 175 kraadini.
Valmista sidrunikreem. Sega potis munakollased, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja vesi vispliga ühtlaseks. Kuumuta, kuni segu kergelt pakseneb. (Kui kasutad maisitärklist, siis lase segul paar minutit mulksuda, siis pakseneb see korralikult).
Tõsta kreem jahtunud koogipõhjale.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks ühtlaseks vahuks, siis piserda juurde äädikas ja mikserda veel paar minutit. Kata kook munavalgevahuga ja küpseta 175-kraadises ahjus kuldkollaseks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, kes kasutas põhja tegemisel Einkorni- ehk üheteranisujahu.
Mina olen pisarakooki alati selle retsepti järgi teinud ja väga hea on tulnud.
Pisarakook on meie peres väga ammune küpsetis, siiski esimest korda proovisin ise seda teha just selle retsepti järgi. Ei kahetse, tuli täpselt selle õige maitsega. Väga hea retsept :)
Väga hea retsept ja tõeliselt maitsev kook! Ilus nagunii :) Ainuke minupoolne märkus oleks, et sidrunikreemi lisasin mina rohkem suhkrut (ja ma ei ole väga magusate kookide armastaja). Beseekate tasakaalustab muidugi hapusust, aga sellegipoolest jääb 2 sidruni mahla mahendamiseks kreemis 2 spl suhkrust minu maitsele veidi väheks.
Esimest korda proovisin ja ülimaitsev tuli!
Magus ja hea!
Tegin valmis, tõesti hea kook! Ainult oleks sidrunikreemi lisanud rohkem suhkrut, sest minujaoks liiga hapu
Mõnus ja õnnestub hästi. Pisarad tulid ka kenasti koogile peale jahtudes :)
Parim kook :)
Oehdii.. Kutsub valmistama :)
Mina paneks munavalgele natuke rohkem suhkrut, siis jääb tulemus ilus siidine. :)
Kui paks sidrunikreem peab olema? Minul ei lähe väga paksuks, kas peabki jääma selline keefiri paksune?
Pisarakook
Hapuka sidrunikreemiga ja pehme beseekattega kook, mida meie peres tuntakse Tanni sidrunikoogi nime all. Tanni on nimelt mu ema sõbranna, kes meile seda kooki alati pakkus ja seda retsepti lahkesti jagas :)