Tarretatud sidrunivaht (citronfromage)

Želatiiniga tarretatud vahukoore-sidrunidessert "citronfromage" Taani köögist. Ei sobi taimetoitlastele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 lehte želatiini

vett

3 muna (L)

100 g suhkrut

1 sidruni mahl (u 0,5 dl) ja poole sidruni riivitud koor (u 1 tl)

300 ml 35% rõõska koort

Kaunistuseks:

kooritud rohelisi pistaatsiapähkleid

riivitud sidrunikoort

värsket münti või melissi

Valmistamine

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema.

Vahusta munad suhkruga hästi heledaks ja kohevaks vahuks (soovi korral võid munakollased ja munavalged ka eraldi vahustada, aga korraliku lauamikseriga pole seda vaja).

Lisa munavahu hulka sidrunikoor.

Suru želatiinilehed kuivaks. Kuumuta sidrunimahl väikeses anumas, siis sulata želatiinilehed ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka.

Lisa peene joana munavahule, sega hoolega.

Vahusta rõõsk koor ja sega munavahu hulka.

Vala vaht kuue kuni kaheksa magustoidupokaali ja pane need külmikusse tarretuma.

Serveerimisel võid kaunistada (suhkrustatud) sidrunikooreribade, pistaatsiapähklite või melissi- või mündioksaga

Joogiks sobib magus dessertvein.

Retsept on Taani retseptikaustast "Moderne Mad" (Citron-fromage). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Gea
postitatud 21.05.2010 23:03

Tõsiselt maitsev dessert. Suhkrut panin 1dl ja riivisin terve sidruni kollase koore osa.

Pille
postitatud 11.07.2024 14:11

Jagan Gea pilti ka:

Pille
postitatud 16.03.2025 09:03

Mäletan seda magustoitu veel Taani-aastast (1992-1993) ja olen seda ka oma külalistele korduvalt pakkunud. Lihtne ja elegantne.