4 lehte želatiini
vett
3 muna (L)
100 g suhkrut
1 sidruni mahl (u 0,5 dl) ja poole sidruni riivitud koor (u 1 tl)
300 ml 35% rõõska koort
Kaunistuseks:kooritud rohelisi pistaatsiapähkleid
riivitud sidrunikoort
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema.
Vahusta munad suhkruga hästi heledaks ja kohevaks vahuks (soovi korral võid munakollased ja munavalged ka eraldi vahustada, aga korraliku lauamikseriga pole seda vaja).
Lisa munavahu hulka sidrunikoor.
Suru želatiinilehed kuivaks. Kuumuta sidrunimahl väikeses anumas, siis sulata želatiinilehed ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka.
Lisa peene joana munavahule, sega hoolega.
Vahusta rõõsk koor ja sega munavahu hulka.
Vala vaht kuue kuni kaheksa magustoidupokaali ja pane need külmikusse tarretuma.
Serveerimisel võid kaunistada (suhkrustatud) sidrunikooreribade, pistaatsiapähklite või melissi- või mündioksaga
Joogiks sobib magus dessertvein.
Retsept on Taani retseptikaustast "Moderne Mad" (Citron-fromage). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tõsiselt maitsev dessert. Suhkrut panin 1dl ja riivisin terve sidruni kollase koore osa.
Mäletan seda magustoitu veel Taani-aastast (1992-1993) ja olen seda ka oma külalistele korduvalt pakkunud. Lihtne ja elegantne.
Tarretatud sidrunivaht (citronfromage)
Želatiiniga tarretatud vahukoore-sidrunidessert "citronfromage" Taani köögist. Ei sobi taimetoitlastele.