Suitsune pommupüree jogurtiga

Kuumas grillahjus küpsetamine annab pommule e. baklažaanile mõnusalt suitsuse maitse. See kreeka köögist pärit "salat" (melitzanosalata) sobib hästi (nisu)leivale määrimiseks ja dipikastmeks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pommut e. baklažaani

2 küüslauguküünt

0,5 sidrunit

0,75 dl Saare hapukoort või maitsestamata jogurtit

hakitud värsket tilli

1 tl soola

Valmistamine

Lõika pommu pikuti pooleks. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 250kraadises (grill)ahjus umbes 30 minutit, aeg-ajalt pöörates, kuni pommud on pehmed. Lase veidi jahtuda, siis uurista viljaliha lusikaga välja ja pane kaussi.

Koori ja purusta küüslauk ning lisa pommude viljalihale. Lisa sidrunimahl ning peenesta sauseguriga ühtlaseks.

Sega juurde jogurt/hapukoor ja till, maitsesta soolaga.

Serveeri soojalt või jahtunult.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Mi
postitatud 09.10.2010 11:22

Super hea. Mulle väga maitses. Alguses sõin röstitud saiaga (gruusia) ja siis pistsin niisama lusikaga :).