Kuumas grillahjus küpsetamine annab pommule e. baklažaanile mõnusalt suitsuse maitse. See kreeka köögist pärit "salat" (melitzanosalata) sobib hästi (nisu)leivale määrimiseks ja dipikastmeks.
Lõika pommu pikuti pooleks. Aseta ahjuplaadile ning küpseta 250kraadises (grill)ahjus umbes 30 minutit, aeg-ajalt pöörates, kuni pommud on pehmed. Lase veidi jahtuda, siis uurista viljaliha lusikaga välja ja pane kaussi.
Koori ja purusta küüslauk ning lisa pommude viljalihale. Lisa sidrunimahl ning peenesta sauseguriga ühtlaseks.
Sega juurde jogurt/hapukoor ja till, maitsesta soolaga.
Suitsune pommupüree jogurtiga
Kuumas grillahjus küpsetamine annab pommule e. baklažaanile mõnusalt suitsuse maitse. See kreeka köögist pärit "salat" (melitzanosalata) sobib hästi (nisu)leivale määrimiseks ja dipikastmeks.