Kuumad näkileivaampsud

Idee kasutada soomlaste väikeseid "rukkinööpe" kuumade suupistete valmistamiseks sain oma õemehe Ivar Ruhno käest, kes täitsa ise sellise mõtte peale paar aastat tagasi tuli. Mulle meeldib neid valmistada Marks & Spenceri "Sticky Tomato & Chilli Chutney" ehk vürtsika tomatitšatniga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

näkileivanööpe

paksemat ketšupit või tomatitšatnit

sinihallitusjuustu

riivitud juustu

Valmistamine

Laota rukkinööbid ahjuplaadile. Pane igale näkileivale veidi ketšupit või tomatitšatnit*, siis veidi murendatud sinihallitusjuustu** ja kõige peale tavalist riivitud juustu.

Küpseta 200kraadises ahjus mõned minutid, kuni juust on sulanud ja suupiste kenasti kuumenenud. 

* Fotol on M&S Sticky Tomato & Chilly Chutney

** Soovi korral lisa ka veidi hakitud sinki või suitsuvorsti. 

NB! Proovi ka ILSU versiooni: Rukkinööbid juustu ja singiga. Siinse kauni pildi tegi Veronika Roosimaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 22.12.2014 14:51

Vähe sellest, et Nami-Nami Pille on ise väga andekas ja suurepärase retseptikogu haldaja on tal ka veel väga andekad sugulased ;) Igaljuhul, jõudis minuni see hea idee kiirete snäkkide valmistamiseks läbiNami-Nami instagrami. Nähtud-tehtud. Neid rukkinööpe olen ammu poes märganud ja niisama siis neid mõne täidisega krõbistanud aga järgnev, ahjust läbi käinud variant, on muidugi mu lemmik. Soovitan !

Karita Lehtoja
postitatud 24.10.2015 20:25

See on väga hea ja seda ka külmast peast pärast süües!!! Meie lisasime veidi pizzasinki ka... Laste suur lemmik!

Triin Järvekald
postitatud 24.10.2015 22:07

peab proovima!

Ruti Loid
postitatud 25.10.2015 08:39

Proovitud, hea suupiste!

Kiku
postitatud 07.12.2015 16:54

Väga head on veel need leivakesed kui panna kõigepealt merevaiku ja seejärel lisada tilga magusat tsilli kastet ja samamoodi ahju Natukeseks küpsema...väga hea snäks :)

Aiki
postitatud 17.02.2016 16:05

lihtne ja maitsev, olen juba mitu korda proovinud ja teinud :)

Ave Veedla
postitatud 21.02.2016 09:58

Ma mugandasin seda retsepti ja tegin neid lihtsalt ketsupi+singi+(tavalise) juustuga... Tulid ka head. Nii soojalt kui külmalt...

Ja eile just tegin munavõiga täidetud + kirsstomat peale, ahju ei pannud Ja tulid ka ülimaitsvad.

Ruti Loid
postitatud 27.02.2016 19:55

Väga mönusad, olen teinud mitu korda.

Carol Carol
postitatud 27.02.2016 19:57

Ülimaitsvad ampsud! Tegin neid alles eelmisel nädalal. Ma miskipärast arvasin, et leib läheb pehmeks, aga ei läinudki. Tänud idee eest! :)

Margus
postitatud 28.02.2016 11:51

Kreemjuust alla, kasutan farmi murulauguga toorjuustu ja tükike soolalõhet või pepperoni suitsuvorsti peale-väga maitsev

Marika52
postitatud 15.12.2016 19:30

Minu pere lemmikud need rukkileiva laevukesed või krõpsud. Olem valmistanud need täidetuna toorjuustu suitsulõhe vahuga, pasteediga, metsaseene salatiga.
Sooja suupistet neist pole valmistanud, seda kindlasti proovin.

Indrek K.
postitatud 31.08.2017 17:52

Meie pere versioon: näkileivanööbid, nendele tükike jalapenot. Toorjuust (iseenda valikuga maitse) peale, ja kuivatatud sink peale.
Mõnusalt vürsikad ampsud :-)

Mari Aunaste
postitatud 11.10.2018 15:26

Ei kõlba kuumalt ega soojalt aga olid head;)