näkileivanööpe
paksemat ketšupit või tomatitšatnit
riivitud juustu
Laota rukkinööbid ahjuplaadile. Pane igale näkileivale veidi ketšupit või tomatitšatnit*, siis veidi murendatud sinihallitusjuustu** ja kõige peale tavalist riivitud juustu.
Küpseta 200kraadises ahjus mõned minutid, kuni juust on sulanud ja suupiste kenasti kuumenenud.
* Fotol on M&S Sticky Tomato & Chilly Chutney
** Soovi korral lisa ka veidi hakitud sinki või suitsuvorsti.
NB! Proovi ka ILSU versiooni: Rukkinööbid juustu ja singiga. Siinse kauni pildi tegi Veronika Roosimaa.
Vähe sellest, et Nami-Nami Pille on ise väga andekas ja suurepärase retseptikogu haldaja on tal ka veel väga andekad sugulased ;) Igaljuhul, jõudis minuni see hea idee kiirete snäkkide valmistamiseks läbiNami-Nami instagrami. Nähtud-tehtud. Neid rukkinööpe olen ammu poes märganud ja niisama siis neid mõne täidisega krõbistanud aga järgnev, ahjust läbi käinud variant, on muidugi mu lemmik. Soovitan !
See on väga hea ja seda ka külmast peast pärast süües!!! Meie lisasime veidi pizzasinki ka... Laste suur lemmik!
peab proovima!
Proovitud, hea suupiste!
Väga head on veel need leivakesed kui panna kõigepealt merevaiku ja seejärel lisada tilga magusat tsilli kastet ja samamoodi ahju Natukeseks küpsema...väga hea snäks :)
lihtne ja maitsev, olen juba mitu korda proovinud ja teinud :)
<p>Ma mugandasin seda retsepti ja tegin neid lihtsalt ketsupi+singi+(tavalise) juustuga... Tulid ka head. Nii soojalt kui külmalt...</p><p> Ja eile just tegin munavõiga täidetud + kirsstomat peale, ahju ei pannud Ja tulid ka ülimaitsvad.</p>
Väga mönusad, olen teinud mitu korda.
Ülimaitsvad ampsud! Tegin neid alles eelmisel nädalal. Ma miskipärast arvasin, et leib läheb pehmeks, aga ei läinudki. Tänud idee eest! :)
Kreemjuust alla, kasutan farmi murulauguga toorjuustu ja tükike soolalõhet või pepperoni suitsuvorsti peale-väga maitsev
Minu pere lemmikud need rukkileiva laevukesed või krõpsud. Olem valmistanud need täidetuna toorjuustu suitsulõhe vahuga, pasteediga, metsaseene salatiga.</br> Sooja suupistet neist pole valmistanud, seda kindlasti proovin.</br>
Meie pere versioon: näkileivanööbid, nendele tükike jalapenot. Toorjuust (iseenda valikuga maitse) peale, ja kuivatatud sink peale.</br> Mõnusalt vürsikad ampsud :-)
Ei kõlba kuumalt ega soojalt aga olid head;)
Ma mugandasin seda retsepti ja tegin neid lihtsalt ketsupi+singi+(tavalise) juustuga... Tulid ka head. Nii soojalt kui külmalt...
Kuumad näkileivaampsud
Idee kasutada soomlaste väikeseid "rukkinööpe" kuumade suupistete valmistamiseks sain oma õemehe Ivar Ruhno käest, kes täitsa ise sellise mõtte peale paar aastat tagasi tuli. Mulle meeldib neid valmistada Marks & Spenceri "Sticky Tomato & Chilli Chutney" ehk vürtsika tomatitšatniga.