Seenesepikud

Seenesepikuid võib teha nii kuivatatud puravikest kui ka muudest seentest.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl käesooja piima või vett

50 g pärmi

0.5 tl soola

2 tl mett

25 g kuivatatud seeni (nt porcini)

1 dl kaerakliisid

0.5 dl õli

11 dl sepikujahu

Valmistamine

Murenda pärm käesoojas piimas või vees. Lisa sool ja mesi ning sega. Pane vedeliku hulka seenepuru ja kaerakliid ning jäta segu rätiku alla 10-15 minutiks kerkima.

Mõõda õli vedeliku sisse ja sõtku jahu lisades sitke tainas. Lase tainal rätiku all 30-40 minutit kerkida. 

Vormi kerkinud tainast ümmargused pallid ja pane need väikestesse küpsetuspaberiga vooderdatud vormidesse kerkima (umbes 30 minutiks). 

Küpseta sepikuid 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, väiksemaid sepikuid 225-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri 1995. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.01.2010 22:17

Seenemaitset ei olnud üldse tunda:(