Hartšo

RLK supiretsept. Kui lisad supile ploomimahla, saad mahedama supi, granaatõunamahl teeb supi hapukamaks. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g lihaveise tagaosa sisetükki

2.5 l vett

150 g sibulat

5 küüslauguküünt

praadimiseks õli

1 sl nisujahu

1 sl hmeli-suneli maitseainesegu

2-3 sl tkemali ploomikastet

soola ja musta pipart

130 g riisi

1 dl kollase ploomi nektarit või granaatõunamahla

Serveerimiseks:

gruusia leiba (puri)

ohtralt hakitud värsket koriandrit

suur peotäis jämedalt hakitud kreeka pähkleid

Valmistamine

Tükelda liha 3x3 cm tükkideks. Pane potti, kalla peale külm vesi ja lase keema tõusta. Riisu vaht ja keeda tasasel tulel 1,5-2 tundi, kuni liha on pehme.

Tükelda sibul ja lõika küüslauk õhukesteks viiludeks. Kuumuta neid pannil õlis keskmisel kuumusel, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa jahu ja khmeli-suneli. Kuumuta kiirelt läbi, siis lisa sibulasegu supile. 

Tõsta juurde tkemali, maitsesta soola-pipraga. Lisa külma veega pestud riis. Keeda suppi veel 15-20 minutit. 

Kui riis on pehme, siis lisa mahl. Timmi maitse parajaks, kaunista hakitud värske koriandri ning hakitud kreeka pähklitega. Kõrvale paku Gruusia leiba. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 03.04.2018 11:24

Kuidas hartšo inglise keeles võiks olla?

Pille
postitatud 03.04.2018 22:02

Mari-Liis, Wikipedia pakub "kharcho" :)