Suitsukanamaitseline salat, millele annavad huvitava maitsenüansi soolapähklid.
400 g väikeseid makarone
1 suitsukanakoib
200 g soolapähkleid
5 toorest porgandit
5 õuna
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
soovi korral soola
Keeda makaronid, kalla üle külma veega.
Eralda suitsukanakoivast liha, tükelda. Haki soolapähklid, riivi porgandid ja õunad jämeda riiviga.
Sega majonees ja hapukoor kastmeks, soovi korral maitsesta soolaga. Sega kaste salatiainetega ja lase enne serveerimist veidi külmas maitsestuda.
Retsept on mugandatud Maire Suitsu ja Lia Virkuse raamatust "100 pidurooga" (Salat "Castello", 2002)
Suitsukana-makaronisalat
Suitsukanamaitseline salat, millele annavad huvitava maitsenüansi soolapähklid.