Krehvine toorjuustumääre sobib hästi leivale, köögiviljade (nt seller, kurk, porgand, redised) juurde kui ka krevettide ja vähjaliste kõrvale.
3 dl kreeka/türgi jogurtit või hapukoort
200 g toorjuustu
väike kimp hakitud tilli soovi korral
pool sidrunit
0.5 dl riivitud värsket mädarõigast
soola ja musta pipart
Koori mädarõigas ja riivi peenelt. Pese sidrun hästi hoolega, siis riivi 0,5 sl koort ja pressi välja 0,5 sl mahla.
Mikserda kausis jogurt ja toorjuust ühtlaseks, siis lisa till, mädarõigas ja sidrun. Maitsesta umbes 0,5 tl soola ja näpuotsatäie pipraga.
Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat.
Toorjuust mädarõikaga
Krehvine toorjuustumääre sobib hästi leivale, köögiviljade (nt seller, kurk, porgand, redised) juurde kui ka krevettide ja vähjaliste kõrvale.