25 ml Von Berg Distilled Gin
25 ml punane kuiv vermut (rosso)
25 ml Campari
soovi korral paar tilka Angostura või apelsini bitterit
apelsini kooreriba
jääkuubikuid
Mõõda seguklaasi 25 ml Von Berg Distilled Gini, 25 ml punast kuiva vermutit, 25 ml Camparit. Kokteili maitse tugevdamiseks lisa 1-2 tilka Angostura või apelsini bitterit.
Lisa seguklaasi jää ja sega peatuseta intensiivselt kuni 10 sekundit.
Serveeri kokteil jääga täidetud madalasse viskiklaasi (tumbler).
Garneeringuks piserda klaas värske apelsinikoorega ja lõpetuseks lisa koor kokteili peale.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!
Retsept ja foto: Von Berg®
Väga hea aperitiiv kõigile, kes mõrudat Camparit armastavad. Kahjuks on kogemus näidanud, et Eesti baarmanid veel kokteie väga hästi ei tunne ja kui Negroni tellida, siis tuleb ka retsept ise ette öelda ;)
Rebane, kas Sulle meeldib 1:1:1 ehk võrdne kokteil? USA ajakirjas Bon Appetit oli hiljuti artikkel, kus kritiseeriti klassikalisi võrdseid kokteile. Negroni jaoks soovitati 1,5 osa džinni, 1 osa magusat vermutit ja 3/4 osa Camparit. Siis peaks hea džinni (artiklis mainiti Death's Door, Broker's või Tanqueray džinni ehk üsna kadakamaitselised džinnid) maitse ka välja paistma. Mis Sa arvad?
Mu üks lemmikutest :)
Negroni (kokteil)
See Negroni retsept saab sinu uueks lemmikuks! Klassikalises Negroni kokteilis saavutatakse täiuslik harmoonia džinni, vermuti ja Campari vahel. Edaspidi kutsume seda kokteili Bergroni nimega!