Negroni (kokteil)

See Negroni retsept saab sinu uueks lemmikuks! Klassikalises Negroni kokteilis saavutatakse täiuslik harmoonia džinni, vermuti ja Campari vahel. Edaspidi kutsume seda kokteili Bergroni nimega!

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

25 ml Von Berg Distilled Gin

25 ml punane kuiv vermut (rosso)

25 ml Campari

soovi korral paar tilka Angostura või apelsini bitterit

apelsini kooreriba

jääkuubikuid

Valmistamine

Mõõda seguklaasi 25 ml Von Berg Distilled Gini, 25 ml punast kuiva vermutit, 25 ml Camparit. Kokteili maitse tugevdamiseks lisa 1-2 tilka Angostura või apelsini bitterit.

Lisa seguklaasi jää ja sega peatuseta intensiivselt kuni 10 sekundit.

Serveeri kokteil jääga täidetud madalasse viskiklaasi (tumbler).

Garneeringuks piserda klaas värske apelsinikoorega ja lõpetuseks lisa koor kokteili peale.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Retsept ja foto: Von Berg®

LISA KOMMENTAAR

Rebane
postitatud 29.07.2014 09:34

Väga hea aperitiiv kõigile, kes mõrudat Camparit armastavad. Kahjuks on kogemus näidanud, et Eesti baarmanid veel kokteie väga hästi ei tunne ja kui Negroni tellida, siis tuleb ka retsept ise ette öelda ;)

Pille
postitatud 29.07.2014 09:45

Rebane, kas Sulle meeldib 1:1:1 ehk võrdne kokteil? USA ajakirjas Bon Appetit oli hiljuti artikkel, kus kritiseeriti klassikalisi võrdseid kokteile. Negroni jaoks soovitati 1,5 osa džinni, 1 osa magusat vermutit ja 3/4 osa Camparit. Siis peaks hea džinni (artiklis mainiti Death's Door, Broker's või Tanqueray džinni ehk üsna kadakamaitselised džinnid) maitse ka välja paistma. Mis Sa arvad?

Pille
postitatud 24.09.2025 22:55

Üks pilt aastast 2016:

Mann @ FB
postitatud 15.02.2015 09:56

Mu üks lemmikutest :)