Pistaatsiaküpsised

Gluteenivabad pähkliküpsised. 

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

200 g kooritud pistaatsiapähkleid

1 dl suhkrut

1 muna

Kaunistuseks:

24 tervet pistaatsiapähklit

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Sulata potis või, lase veidi jahtuda. 

Jahvata pistaatsiapähklid köögikombainis peeneks puruks. Lisa sulavõi, suhkur ja muna, sega kergelt läbi. 

Tõsta lusika abil ahjuplaadile 24 tainaportsu, suru iga küpsise peale terve pistaatsiapähkel. 

Küpseta 12-15 minutit. Lase veidi jahtuda, siis tõsta serveerimisalusele. 

Mugandatud Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (3/2014)

LISA KOMMENTAAR