Jogurtijäätis mustikatega

Kaneel toob selles kondenspiima-jogurtijäätises mustikamaitse kenasti esile. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g Saare kreeka jogurtit

400 g purk suhkruga kondenspiima

2 dl 35% rõõska koort

2 sl sidrunimahla

150-200 g mustikaid

2-3 sl suhkrut

näpuotsaga kaneeli

Valmistamine

Sega jogurt, kondenspiim ja sidrunimahl omavahel. Vahusta rõõsk koor, sega tasakesi jogurtisegu hulka. Püreesta mustikad suhkru ja kaneeliga. 

Vala jäätisesegu ja mustikapüree külmakindlasse nõusse ning sega kergelt läbi. Kata nõu kinni ning pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

Enne serveerimist lase jäätisel pool tundi tavalises külmkapis pehmeneda.  

Nipid ja soovitused:

  • Jäätisemasina olemasolul võid jäätisesegu enne mustikapüreega segamist külmutada - siis saad õhulisema tekstuuriga jäätise. 

Britt Paju retsept ilmus ajakirjas Anne & Stiil (juuli 2014), Nami-Namisse tegi pildi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 18.05.2016 09:34

Ma ei ole suur kondenspiimajäätiste fänn, aga siin annab jogurt mõnusa värskuse ja kaneel väga hea maitse. Pärast seda jäätist ma kondenspiimajäätist jogurtita enam küll ei tee :)