Seda rooga võib teha ka forellifileest.
1 kg nahaga forelli- või lõhefileed
soola ja valget pipart
1 dl hakitud tilli
2 dl hapukoort või crème fraîche'i
tilli
sidrunit
Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot).
Aseta lõhe, nahapool allpool, võitatud piklikusse vormi. Maitsesta soola ja pipraga. Sega till hapukoorega ja määri kalafileele.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20-30 minutit (küpsetusaeg oleneb kalafilee paksusest ja soovitud küpsusastmest).
Tõsta küpsenud lõhe serveerimisalusele ja kaunista värske tilli ja sidrunisektoritega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
See oli hea roog mida mui naine tegi!
väga maitsev ahjulõhe tilliasemel oli mul petersell
Ahjulõhe hapukoorega
Seda rooga võib teha ka forellifileest.