Ahjulõhe hapukoorega

Seda rooga võib teha ka forellifileest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg nahaga forelli- või lõhefileed

soola ja valget pipart

1 dl hakitud tilli

2 dl hapukoort või crème fraîche'i

Kaunistuseks:

tilli

sidrunit

Valmistamine

Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega, vt fotot).

Aseta lõhe, nahapool allpool, võitatud piklikusse vormi. Maitsesta soola ja pipraga. Sega till hapukoorega ja määri kalafileele.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20-30 minutit (küpsetusaeg oleneb kalafilee paksusest ja soovitud küpsusastmest).

Tõsta küpsenud lõhe serveerimisalusele ja kaunista värske tilli ja sidrunisektoritega.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mati
postitatud 15.02.2013 17:50

See oli hea roog mida mui naine tegi!

Karima
postitatud 22.08.2015 10:38

väga maitsev ahjulõhe tilliasemel oli mul petersell