Safranikuivikud

Saffransskorpor on rootslaste variant itaallaste cantucci-küpsistest. Sobivad eriti hästi jõulukingituseks!

Kogus
u 50 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

näpuotsaga safranit +

sorts konjakit või brändit

100 g toasooja võid

100 g suhkrut

2 muna

300 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

50 g mandlilaaste

Valmistamine

Pane esmalt safraniniidikesed (kuumutatud) konjaki/brändi sisse likku.

Hõõru toasoe või suhkruga kohevaks. Lisa ükshaaval munad, siis safranileotis, omavahel segatud kuivained ning mandlilaastud. Sega tainas ühtlaseks.

Jaota tainas kolmeks, vormi iga osa pikaks umbes 30 cm pätsiks. Tõsta pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta lapikuks. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Võta küpsetusplaadid ahjust välja, vähenda ahju kuumust 150 kraadini.

Lõika pikad pätsid kerge nurga all umbes 1,5 cm laiusteks küpsisteks. Aseta küpsised ahjuplaadile külili. Küpseta veel umbes 15 minutit, kuni küpsiste lõikepind kuivanud on.

Lülita ahi välja, aseta puulusikas ahjuukse vahele ning jäta küpsised ahju jahtuma. Jahtudes muutuvad need mõnusalt krõbedaks.

Retsept ilmus ka minu 2013.a. ilmunud raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (lk 20). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR