Sealihalõigud seenekastmega

Kasuta sealihast "minutipihve". 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sealihast minutipihvi või välisfileelõiku

250 g šampinjone

praadimiseks võid ja/või õli

4 dl lihapuljongit

2 dl 35% rõõska koort

värsket või kuivatatud tüümiani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil veidi võid või õli. Lisa pannile sealihalõigud ja prae 2-3 minutit tugeval kuumusel mõlemalt poolt, kuni kotletid on pruunistunud. Kata pann kaanega ja lase kotlettidel järelkuumuses natuke veel küpseda. Tõsta kotletid soojale taldrikule, kata fooliumiga ja hoia soojas. 

Lõika šampinjonid viiludeks. Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae need tasasel tulel läbi.

Lisa pannile lihapuljongit, keeda seeni 5 minuti. Sega juurde rõõsk koor ja tüümian. Kuumuta mõni minut, kuni kaste pakseneb. 

Serveeri sealihalõike seenekastme ning kartulite ja/või muude köögiviljadega. 

 

LISA KOMMENTAAR

kaupo
postitatud 21.01.2023 15:47

kumba sa siis lõpuks tehakse kotlette või liha ??

Pille
postitatud 24.01.2023 14:58

Kaupo, välisfileest lõigatud sealihalõigud on kotletid. Sa mõtled vist hakk-kotlette? Nendest siin juttu ei ole :)