Sõstraketšup

1980ndatest pärit retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g punaseid sõstraid

250 g suhkrut

60 ml ehk 4 sl õunaäädikat või veiniäädikat

0,75-1 tl jahvatatud kaneeli

0,25 tl jahvatatud musta pipart

0,5 tl jahvatatud nelki

Valmistamine

Puhasta pestud marjad rootsudest (nt kahvli abil), pane potti. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel aeg-ajalts segades u 20 minutit. 

Riisu taas hoolega vaht. Kui vahtu enam ei teki, on hoidis valmis.

Tõsta kuum ketšup steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

Nipid ja soovitused:

  • Siin võib kasutada pigem üliküpseid sõstraid - liiga noori sõstraid kasutades on pektiinisisaldus nii kõrge, et ketsupit ei pruugi pudelist kätte saada :)

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.07.2024 09:09

Minule väga meeldis ja sõbrannad, kellele pakkusin, tahtsid kõik retsepti saada :)