400 g suhkruga kondenspiima
100 g magedat võid
250 g pruuni suhkrut
2 sl glükoosisiirupit
150 g tumedat 70% šokolaadi
60 ml viskit (4 sl)
Pintselda 20x20 cm koogivorm sulavõiga. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga, jäta paberit ka üle ääre rippuma.
Sega paksupõhjalises keskmise suurusega potis kondenspiim, või, suhkur ja glükoosisiirup. Sega mõõdukalt madalal tulel umbes 3 minutit, kuni suhkur sulab.
Siis tõsta kuumust ja keeda pidevalt segades 10-15 minutit, kuni kommisegu pakseneb, muutub kuldpruuniks (karamellikarva) ja poti seintelt lahti lööb.Tõsta pott tulelt.
Sega juurde šokolaad ja viski ning sega, kuni šokolaad on sulanud. Kalla ettevalmistatud vormi ja silu pealt ühtlaseks. Lase tund aega jahtuda.
Nüüd kata pealt toidukilega ja pane vähemalt tunniks ajaks külmkappi (soovitatavalt järgmise päevani).
Tõsta kommiplaat lõikelauale (seda on hea teha küpsetuspaberi abil). Lõika terava noaga väikesteks tükkideks.
Allikas: The Cake Mistress
Šokolaadi-viskikommid
Fudge ehk selline kõvemat sorti pehme iiris :)
Valmista serveerimisele eelneval päeval. Peale külmkapis tahenemist on kompvekke kergem lahti lõigata.