Mustika ja valge šokolaadi tort

Suvine šokolaaditort, kus maitset annavad mustikad, sidrunivõie (lemon curd) ja jogurt. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

5 muna

2 dl suhkrut

100 g võid

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks:

lahjendatud sidrunimahla

Täidis:

220 g Küllus mustikamoosi

Vahele ja peale:

400 g valget šokolaadi

1 l paksu türgi jogurtit

1 dl sidrunivõiet

Kaunistamiseks:

1 l (kultuur)mustikaid

võõrasemaõisi või muid söödavaid lilleõisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Määri 24-26 cm läbimõõduga koogivorm võiga, puista üle riivsaiaga. 

Sulata või, lase jahtuda. Sega küpsetuspulber jahuga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, siis sega hulga sulavõi ja sõelu juurde jahusegu. Sega tainas läbi, siis kalla ettevalmistatud koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit. 

Lase vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja.

NB! Tordipõhja võiks valmis küpsetada eelmisel päeval, siis on seda parem pooleks lõigata

Sulata valge šokolaad vesivannis või mikroahjus. Lase veidi jahtuda, siis sega jogurti hulka. Sega juurde sidrunivõie, siis lase kreemil tund aega külmkapis taheneda. 

Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Niisuta biskviidikihid lahjendatud sidrunimahlaga, siis määri kihtide vahele Küllus mustikamoosi ja valge šokolaadi kreemi. 

Pealt kata tort valge šokolaadi kreemiga. Kaunista mustikate ning söödavate võõrasemaõitega. 

Allikas: Soome ajakiri Kotiliesi. Pildi tegi Annuzhka. 

LISA KOMMENTAAR