Maapähklikaste

Populaarne kaste Tai restoranides. Sobib salatikastmeks, ent ka kevadrullide või erinevate suupistete dippimiseks. 

Kogus
u 2,5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.25 dl "smooth" maapähklivõid

2 sl maitsestamata riisiäädikat

1 sl suhkrut

1 tl sojakastet

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vispelda maapähklivõi, riisiäädikas, suhkur ja sojakaste väiksemas kausis ühtlaseks. Sega juurde nii palju vett, et saad umbes vahukoorepaksuse kastme. Maitsesta soola-pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Allikas: USA ajakiri Bon Appetit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR