Köögiviljalasanje

Roa valmistamiseks on vaja küüslaugu ja sibulaga maitsestatud tomatipüreed (passata). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

1 pommu e. baklažaan

150 g šampinjone

4 röstitud paprikat

700 g sibula ja küüslauguga tomatipüreed (nn passata)

8-10 lasanjeplaati

400 g sulatatud külmutatud spinatit

250 g ricotta kohupiima

25 g riivitud parmesani

25 g piiniaseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Kuumuta 2 sl õli suurel praepannil. Lisa pommukuubikud ja prae 5 minutit, kuni pommu pehmeneb. Tõsta kaussi. Lisa pannile tükeldatud šampinjonid ja prae paar minutit, lisa kaussi. Lisa kaussi ka tükeldatud röstpaprikad. 

Tõsta pool köögiviljasegust 20x30 cm lasanjevormi põhja, siis tõsta peale pool maitsestatud tomatipüreest. Laota peale kiht lasanjeplaate. Siis köögiviljad, ülejäänud tomatipüree ja lasanjeplaadid. 

Nõruta spinat hoolega, sega ricotta ja peaaegu kogu parmesaniga. Kata seguga lasanjeplaadid. Puista peale veel veidi parmesani ning piiniaseemned.

Kata fooliumiga ning küpseta ahjus 20 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit, kuni lasanje on pealt kenasti kuldpruun. 

Serveeri värske rohelise salatiga. 

Allikas: BBC Good Food (Five-veg lasagne)

LISA KOMMENTAAR