4 sl oliiviõli
150 g šampinjone
700 g sibula ja küüslauguga tomatipüreed (nn passata)
8-10 lasanjeplaati
400 g sulatatud külmutatud spinatit
250 g ricotta kohupiima
25 g riivitud parmesani
25 g piiniaseemneid
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kuumuta 2 sl õli suurel praepannil. Lisa pommukuubikud ja prae 5 minutit, kuni pommu pehmeneb. Tõsta kaussi. Lisa pannile tükeldatud šampinjonid ja prae paar minutit, lisa kaussi. Lisa kaussi ka tükeldatud röstpaprikad.
Tõsta pool köögiviljasegust 20x30 cm lasanjevormi põhja, siis tõsta peale pool maitsestatud tomatipüreest. Laota peale kiht lasanjeplaate. Siis köögiviljad, ülejäänud tomatipüree ja lasanjeplaadid.
Nõruta spinat hoolega, sega ricotta ja peaaegu kogu parmesaniga. Kata seguga lasanjeplaadid. Puista peale veel veidi parmesani ning piiniaseemned.
Kata fooliumiga ning küpseta ahjus 20 minutit. Siis eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit, kuni lasanje on pealt kenasti kuldpruun.
Serveeri värske rohelise salatiga.
Allikas: BBC Good Food (Five-veg lasagne)
Köögiviljalasanje
Roa valmistamiseks on vaja küüslaugu ja sibulaga maitsestatud tomatipüreed (passata).