Kookosvahukoor

Veganid, laktoositalumatud - ja kookosesõbrad - võivad magustoitude kaunistamiseks teha vahukoort hoopis kookospiimast!  Kookosvahukoor tuleks valmistada vahetult enne serveerimist, sest seistes kipub see "nutma" (eraldab kookosvett). 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

täisrasvast kookospiima

soovi korral suhkrut

soovi korral vanilliekstrakti

Valmistamine

Pane kookospiimapurk või -pakk külmkappi ja jäta sinna mõneks tunniks jahtuma, soovitavalt üle öö. 

Võta kookospiimapurk külmkapist välja, ära raputa! Ava purk ja ettevaatlikult võta lusikaga see paks kookoskreemiosa pakist välja. "Kookosvesi" jätta purki, seda ei ole praegu vaja (pane nt smuutide sisse)!

Pane see paks kookoskreem kaussi ning vispelda elektrimikseriga kohevaks, umbes 3-5 minutit tugeval kiirusel. Soovi korral lisa maitseks suhkrut või vanillisuhkrut.

Serveeri. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.05.2014 15:49

Kui Sulle kookospiima maitse ei meeldi, siis ei tasu seda teha, aga tekstuuri poolest üsna ligilähedane tavalisele vahukoorele.

Merilill
postitatud 04.03.2019 19:11

Hea on!:)