Pitakrõpsud za'atariga

Kerge araabiapärane suupiste. Kui soovid, kasuta reisilt kaasa toodud valmis za'atar-segu :)

Kogus
64 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4 pitaleiba

oliiviõli

Za'atar-segu:

2 tl kuivatatud aed-piparrohtu

1 tl kuivatatud tüümianilehti

2 tl seesamiseemneid

0.5 tl sumahhi

0.5 tl soolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Pane kohviveskisse või uhmrisse piparrohi, tüümian, seesamiseemned, sumahh ja sool ning jahvata/tambi peeneks ja aromaatseks. 

Lõika pitaleivad 8 sektoriks ja rebi need omakorda kaheks kolmnurgaks. Laota saadud kolmnurgad ahjuplaadile tihedati üksteise kõrvale (võib vaja minna kahte ahjuplaati). Pintselda kergelt oliiviõliga, siis puista peale za'atar-segu.

Küpseta umbes 8-10 minutit, kuni pitakrõpsud on kuldsed ja krõbedad. 

Serveeri kohe või säilita kuni 3 päeva õhukindlas karbis. Viimasel juhul võid enne serveerimist uuesti paariks minutiks ahju panna. 

Allikas: Food Republic

LISA KOMMENTAAR

Margit
postitatud 27.04.2018 16:15

Millistest poodidest saaks pitaleiba, kui pole pealehakkamist neid ise teha? Kalamaja marketitest ei leidnud ja kasutasin kaukaasia leiba, mis oli ka päris hea.