Pane kohviveskisse või uhmrisse piparrohi, tüümian, seesamiseemned, sumahh ja sool ning jahvata/tambi peeneks ja aromaatseks.
Lõika pitaleivad 8 sektoriks ja rebi need omakorda kaheks kolmnurgaks. Laota saadud kolmnurgad ahjuplaadile tihedati üksteise kõrvale (võib vaja minna kahte ahjuplaati). Pintselda kergelt oliiviõliga, siis puista peale za'atar-segu.
Küpseta umbes 8-10 minutit, kuni pitakrõpsud on kuldsed ja krõbedad.
Serveeri kohe või säilita kuni 3 päeva õhukindlas karbis. Viimasel juhul võid enne serveerimist uuesti paariks minutiks ahju panna.
Millistest poodidest saaks pitaleiba, kui pole pealehakkamist neid ise teha? Kalamaja marketitest ei leidnud ja kasutasin kaukaasia leiba, mis oli ka päris hea.
Pitakrõpsud za'atariga
Kerge araabiapärane suupiste. Kui soovid, kasuta reisilt kaasa toodud valmis za'atar-segu :)