150 g puhastatud päevalilleseemneid (nt Germund)
1 kg porgandeid
2 dl hakitud sibulapealseid (peamiselt valget osa)
5 sl oliiviõli
0.5 dl värskelt pressitud sidruni mahla
0.5 tl purustatud musta pipart
1 sl mett või vahtrasiirupit
Kuumuta ahi 180C. Maitsesta puhastatud seemned vähese soolaga, siis laota ühtlase kihina ahjuplaadile. Küpseta umbes 5 minutit, kuni seemned on kenasti röstitud. Sega paar korda röstimise ajal. Tõsta kaussi ja lase jahtuda.
Valmista salatikaste. vispelda sidrunimahl, sool (1 tl), pipar, mesi/vahtrasiirup ja oliiviõli väikeses kausis ühtlaseks.
Koori vajadusel porgandid, riivi jämedalt. Pane riivitud porgandid ja hakitud roheline sibul suurde kaussi. Lisa salatikaste, sega läbi. Lisa jahtunud seemned ning sega kergelt läbi.
Allikas: Mugandatud Our Four Forks blogist, algselt The Rose Bakery kokaraamatust. Retsepti testis Nami-Nami toimetaja Pille.
Porgandisalat sihvkadega
Toorsalat, Paleo, gluteenivaba, vegan (kui kasutad vahtrasiirupit). Röstitud sihvkade ja porgandite kooslus on täitsa tore!
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest.