4 sl head oliiviõli
3 sl hakitud küüslauku
0.75 dl kuiva valget veini
1 sl riivitud sidrunikoort (u 2 sidrunilt)
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
1.5 tl kuivatatud punet
1 tl hakitud värskeid tüümianilehti
soola ja musta pipart
4 kondita, aga nahaga kanafileed
veel üks sidrun
Kuumuta ahi 200C.
Kuumuta oliiviõli väikeses potis madalal tulel. Lisa küüslauk ja prae minut aega, ära pruunista! Võta pann tulelt, sega juurde valge vein, sidrunikoor, sidrunimahl, pune, tüümian ja 1 tl soola. Kalla segu 23x30 cm ahjuvormi.
Patsuta kanafileed puhtaks, aseta ahjuvormi, nahk ülalpool. Pintselda pealt oliiviõliga, maitsesta julgelt soola-pipraga. Lõika sidrun 8 sektoriks, pista kanatükkide vahele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, olenevalt kanafileede suurusest, kuni kana on küps ja kananahk kenasti kuldne. Vajadusel pane kana paariks minutiks veel grillelemendi alla.
Kata ahjuvorm fooliumiga ja lase kanal 10 minutit puhata. Puista peale soolahelbeid, serveeri pannileemega.
Allikas: Barefoot Contessa
Üsnagi sidrunine sai ja üllatavalt ei olnud tugevat küüslaugumaitset tunda, kuigi küüslauku oli päris palju. Maitsev ja mahlane kana.
Ina Garteni sidrunikana
Retsepti autoriks on ameeriklanna Ina Garten. Krõbe-pruunikas kana, mahlases sidruni-veinileemes - see ahjus küpsetatud kanaroog meeldib ilmselt kõigile!