Pese kobras hoolikalt soolveega. Leota üleöö äädikavees, kuhu on lisatud ka 1 sl soola.
Järgmisel päeval kurna liha, pese uuesti ja kata 2 liitri vee ja soodaga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10 minutit.
Kurna uuesti, kuivata ja pane suurde ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga. Kata sibulaviilude ja peekoniribadega. Kata ahjuvorm kaanega ja küpseta 190-kraadises ahjus pehmeks.
Serveeri jõhvikakastmega.
Retsept on alaskaoutdoorjournal.com veebilehelt.
Isiklik tähelepanek on selline, et äädikas tõmbab kopraliha üsna kuivaks. Võib ju väita, et vana kobras ongi kuiv, aga nii see ei ole. Seega soovitan äädika ära jätta ning kasutada lihtsalt soolvett. Või täiesti tavalist vett. Oluine on maha lõigata nt jalgade pealmise kihi, see on üsna vintske kelme, mida ei saa ka äädikaga pehmeks.
Ahjus röstitud kobras
Alaska jahimeeste kopraretsept, mis sobib eriti hästi juba vanema looma valmistamiseks.