Ahjus röstitud kobras

Alaska jahimeeste kopraretsept, mis sobib eriti hästi juba vanema looma valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk nülitud ja puhastatud kobras

vett

1.25 dl äädikat

1 sl soola

Järgmisel päeval:

2 l vett

2 tl söögisoodat

0.5 tl soola

0.5 tl musta pipart

1 tk keskmist sibulat

4 viilu peekonit või soolasealiha

Valmistamine

Pese kobras hoolikalt soolveega. Leota üleöö äädikavees, kuhu on lisatud ka 1 sl soola.
Järgmisel päeval kurna liha, pese uuesti ja kata 2 liitri vee ja soodaga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10 minutit.
Kurna uuesti, kuivata ja pane suurde ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga. Kata sibulaviilude ja peekoniribadega. Kata ahjuvorm kaanega ja küpseta 190-kraadises ahjus pehmeks.
Serveeri jõhvikakastmega.

Retsept on alaskaoutdoorjournal.com veebilehelt.
LISA KOMMENTAAR

Kps
postitatud 29.12.2004 13:56

Lasin talvel kopra mis kaalus 33 kg. Pakun välja, et praeahju ta ei mahu? Ilmselt on siin peetud silmas, et tuleb küpsetada osa koprast?

Feen
postitatud 15.09.2005 22:55

Isiklik tähelepanek on selline, et äädikas tõmbab kopraliha üsna kuivaks. Võib ju väita, et vana kobras ongi kuiv, aga nii see ei ole. Seega soovitan äädika ära jätta ning kasutada lihtsalt soolvett. Või täiesti tavalist vett. Oluine on maha lõigata nt jalgade pealmise kihi, see on üsna vintske kelme, mida ei saa ka äädikaga pehmeks.