veidi võid ja õli
300 g taist seasinki
400 g külmutatud spargelkapsaõisikuid
400 ml 35% rõõska koort
50 g riivitud juustu
50 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart
400 g penne makarone
värsket basiilikut
Haki küüslauguküüned väiksemaks. Lõika sink penne-suurusteks kangideks, lõika spargelkapsaõisikud väiksemateks tükkideks (kui kasutad külmutatud brokolit, siis lase sel veidike enne tükeldamist sulada).
Kuumuta sügaval pannil või ja oliiviõli. Lisa küüslauk ja prae umbes minut aega. Lisa sink, sega läbi. Lisa rõõsk koor, kuumuta keemiseni. Siis lisa spargelkapsaõisikud ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni brokoli on sulanud.
Tõsta pann tulelt, sega juurde riivitud juustud ja lase neil kaane all kastmes sulada.
Kastme valmistamise ajal keeda penne-makaronid soolaga maitsestatud rohkes vees al dente. Kurna, sega kastme hulka.
Serveeri kohe, peale mõned basiilikulehed ja veidi musta pipart.
Plaanisin küll üleeilseks, kuid paraku sain alles eile selle toidu tegemiseni. No suuuuurepärane tulemus, mõnus vaheldus tomatistele pastakastmetele ning no maitse.... nagu resturaanis! :)
Tegin kodus ja kõik (eriti mees ja poeg) olid superrahul. Aitäh Sulle!
Väga maitsev oli!
Makaronid brokoli ja singiga
Retsept on imetillukeste mugandustega Mari-Liisi blogist. Talvisel ajal kasuta külmutatud spargelkapsaõisikuid, sügisel värskeid.