400 g rohelisi ube (nt Härmavili)
1 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl võid
2 hakitud suurt küüslauguküünt
0.5 tl tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Puhasta rohelised oad, lõika otsad ära. Kuumutas suures potis vesi keemiseni, lisa soola. Lisa oad ning keeda umbes 2 minutit, kuni oad on erkrohelised ja parajalt "krõmpspehmed". Nõruta ja jahuta kiiresti jääkülmas vees, et need edasi ei küpseks.
(Kui kasutad külmutatud ube, siis pane need lihtsalt potti keema).
Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel. Lisa õli ja või. Lisa küüslauk ja tšillihelbed, prae umbes 30 sekundit. Lisa oad ja prae veel umbes 5 minutit, kuni oad on võiga kaetud ja läbi kuumenenud. Lisa sidrunikoor, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Meie lemmik on üks sarnane roog rohelistest ubadest. Keedan oad ära ja enne serveerimist lisan neile ühe küüslauguküüne küüslaugu pressis purustatult, oliiviõli, poole sidruni mahla ja riivitud koore. Soola ja pipart ka maitse järgi. Kes tahab, võib parmesani või Forte juustu ka peale panna. Sobib imeliselt liha kõrvale, aga ka täiesti iseseisva õhtusöögina :) Isegi lapsed tellivad seda aeg-ajalt!
Tuleb järele proovida!
Võid sisaldav retsept ei ole ju kaseiinnivaba. Muidu näib isuäratav, asendatav ka jne, aga siiski, kui mõni heatahtlik võõrustaja, kes pole asjaga hästi kursus, retsepti otsib ja selle siis uhkelt valmis teeb, on kurb.
Sidruni-küüslauguoad
Serveeri lisandina rohelisi ube, mis on maitsestatud küüslaugu, tšillihelveste ja sidrunikoorega.