Sidruni-küüslauguoad

Serveeri lisandina rohelisi ube, mis on maitsestatud küüslaugu, tšillihelveste ja sidrunikoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g rohelisi ube (nt Härmavili)

1 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl võid

2 hakitud suurt küüslauguküünt

0.5 tl tšillihelbeid

0.5 sidruni riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta rohelised oad, lõika otsad ära. Kuumutas suures potis vesi keemiseni, lisa soola. Lisa oad ning keeda umbes 2 minutit, kuni oad on erkrohelised ja parajalt "krõmpspehmed". Nõruta ja jahuta kiiresti jääkülmas vees, et need edasi ei küpseks. 

(Kui kasutad külmutatud ube, siis pane need lihtsalt potti keema). 

Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel. Lisa õli ja või. Lisa küüslauk ja tšillihelbed, prae umbes 30 sekundit. Lisa oad ja prae veel umbes 5 minutit, kuni oad on võiga kaetud ja läbi kuumenenud. Lisa sidrunikoor, maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks asenda või lisalusikatäie õliga!
LISA KOMMENTAAR

Silja
postitatud 11.05.2016 14:44

Meie lemmik on üks sarnane roog rohelistest ubadest. Keedan oad ära ja enne serveerimist lisan neile ühe küüslauguküüne küüslaugu pressis purustatult, oliiviõli, poole sidruni mahla ja riivitud koore. Soola ja pipart ka maitse järgi. Kes tahab, võib parmesani või Forte juustu ka peale panna. Sobib imeliselt liha kõrvale, aga ka täiesti iseseisva õhtusöögina :) Isegi lapsed tellivad seda aeg-ajalt!

Valve Harkmann
postitatud 12.05.2016 15:39

Tuleb järele proovida!

Siiril
postitatud 01.06.2016 01:20

Võid sisaldav retsept ei ole ju kaseiinnivaba. Muidu näib isuäratav, asendatav ka jne, aga siiski, kui mõni heatahtlik võõrustaja, kes pole asjaga hästi kursus, retsepti otsib ja selle siis uhkelt valmis teeb, on kurb.