Tallinna leivakesed

Tallinna leivakesed ehk liivatainaleivakesed olid nõukogude ajal populaarsed küpsetised. 

Kogus
u 30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

170 g suhkrut (u 2 dl)

1 dl vett

5 muna

200 g pestud ja nõrutatud rosinaid

0,5 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

650 g nisujahu

Peale:

lahtiklopitud muna

peenelt hakitud pähkleid

Valmistamine

Vahusta või suhkruga, lisa veega veega segatud sooda ja edasi vahustades ühekaupa munad. Sega ühtlaseks massiks, lisada pestud rosinad ja jahu.

Rulli saadud tainas laual lahti, lõika ovaalsed piklikud leivakesed (u 50 g ja 10 cm pikad). Määri pealt munaga, puista üle peeneks hakitud pähklitega.  

Küpseta 200-kraadises ahjus 12 - 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 27.01.2016 14:29

Tegin pool kogust, muidu tulid ilusad ja head, aga võinuks olla palju magusamad. Suhkrukoguse oleks võinud suisa poolitamata jätta. Aga muidu tõesti head!

Pille
postitatud 27.01.2016 16:02

Triin, palju Sa seda suhkrut siis panid? Mulle jääb segaseks veidi..

Triin
postitatud 12.02.2016 15:32

Panin suhkrut 85 grammi, tegin kõik kogused täpselt pooleks. Aga jäid justkui maitsetuks, võtsime moosi kõrvale, tuhksuhkruga üleraputamine ka ei aidanud. Aga tõepoolest on muidu hea retsept, hästi vormitav ja leivakesed jäid üliilusad. Kui vaid see suhkur .... Ju siis on need nõukaaegsed leivakesed jäänud meelde palju magusamatena.

Riina tordimaania
postitatud 29.07.2025 11:30

Leivakesed õnnestusid väga hästi, tegin margariiniga.

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 17:38

Väga nostalgiline.