200 g toasooja pehmet võid
170 g suhkrut (u 2 dl)
1 dl vett
5 muna
200 g pestud ja nõrutatud rosinaid
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
650 g nisujahu
Peale:lahtiklopitud muna
peenelt hakitud pähkleid
Vahusta või suhkruga, lisa veega veega segatud sooda ja edasi vahustades ühekaupa munad. Sega ühtlaseks massiks, lisada pestud rosinad ja jahu.
Rulli saadud tainas laual lahti, lõika ovaalsed piklikud leivakesed (u 50 g ja 10 cm pikad). Määri pealt munaga, puista üle peeneks hakitud pähklitega.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12 - 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin pool kogust, muidu tulid ilusad ja head, aga võinuks olla palju magusamad. Suhkrukoguse oleks võinud suisa poolitamata jätta. Aga muidu tõesti head!
Triin, palju Sa seda suhkrut siis panid? Mulle jääb segaseks veidi..
Panin suhkrut 85 grammi, tegin kõik kogused täpselt pooleks. Aga jäid justkui maitsetuks, võtsime moosi kõrvale, tuhksuhkruga üleraputamine ka ei aidanud. Aga tõepoolest on muidu hea retsept, hästi vormitav ja leivakesed jäid üliilusad. Kui vaid see suhkur .... Ju siis on need nõukaaegsed leivakesed jäänud meelde palju magusamatena.
Leivakesed õnnestusid väga hästi, tegin margariiniga.
Väga nostalgiline.
Tallinna leivakesed
Tallinna leivakesed ehk liivatainaleivakesed olid nõukogude ajal populaarsed küpsetised.