Puhasta rooskapsad - lõika varrejupp lühemaks, eemalda koledad välimised lehed ja lõika rooskapsad pooleks. Lõika peekon u 1,5 cm tükkideks.
Sulata suurel praepannil või mõõdukal kuumusel. Lisa peekon ja prae, kuni peekon hakkab krõbedaks muutuma. Lisa rooskapsad ja prae veel umbes 5-6 minutit, kuni kapsad servadest pruunistuma hakkavad. Lisa pannile mandlid ja kuumuta veel kaks minutit.
See rooskapsaroog on väga hea! Saan aru, et perenaised on kõik talveks rooskapsast varunud ja toovad nunnud keldrist lihtsalt välja, aga mina olin sunnitud külmutatud kapsast ostma ja pidin paar tundi ootama kui mu jääkülmas köögis kapsas sulas, et nupukesi poolitada :)
nii, et pole ta kiiresti valmiv roog midagi, mitu tundi läheb!
Rooskapsad peekoni ja mandlitega
Briti koka Nigel Slateri retseptiidee.