Mandlikeeks

Gluteenivaba mandlikeeks. Raamatus kirjutatakse: "Retsept on küll lihtne, kuid koogi tekstuur on suurepärana je maitse hõrk".

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt muna

150 g suhkrut

1 tl riivitud sidrunikoort

200 g jahvatatud mandleid

1 tl jahvatatud kaneeli

50 g tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega. Kata põhi küpsetuspaberiga. 

Mikserda munad suhkruga keskmisel kiirusel tihedaks vahuks. Lisa riivitud sidrunikoor ja kaneel. Sega käsitsi sisse jahvatatud mandlid. 

Kalla tainas vormi ja silu pealt ühtlaseks. 

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook on kuldpruun ja selle keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. 

Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase koogil vähemalt tund aega jahtuda. 

Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut. 

Retsept on Marina Neri raamatust "Koogid" (kirjastus Koolibri, 2012). Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 07.03.2014 13:51

Tõepoolest on väga lihtne retsept, aga kook saab maitsev. Kuna ka koogi peale läheb tuhksuhkur, siis järgmisel korral vähendaksin koogis suhkru kogust, lisaksin 100-125 g suhkrut - veidi liiga magus tundus.

Egne
postitatud 09.11.2014 12:03

Väga maitsev keeks! Vähendasin suhkru kogust 120 grammile ja isegi siis oli piisavalt magus. Küpsetasin keeksivormis, jäi mõnus mahlane.

Kadri
postitatud 05.09.2016 19:08

Suhkrut panin 100 g ja kaneeli jätsin välja. Mõnus mahlane, sidruni maitsega.

Evelin
postitatud 21.12.2016 15:50

Imelihtne ja superhea! Järgmisel korral proovin apelsinikoorega või pomerantsiga!