terve kapsapea
hakitud küüslauku
soola ja musta pipart
Otsi võimalikult kompaktne kapsapea. Eemalda välimised suured lehed. Lõika kapsapea vertikaalselt umbes 1 cm paksusteks viiludeks (ehk nii-öelda ülalt alla).
Laota ahjuplaadile. Puista peale veidi hakitud küüslauku, siis nirista üle oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldsed.
Nüüd keera kapsaviilud spaatli abil ettevaatlikult ringi. Piserda peale oliiviõli, maitsesta küüslaugu, soola ja pipraga. Küpseta veel 25-30 minutit. Kapsad peaksid olema täitsa pehmeks küpsenud ja servadest kenasti kuldpruunid - vaid siis on neid mõnus süüa!
Serveeri niisama või lisandina.
Algidee: Everyday Maven toidublogi (USA). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Järgi proovitud! Mulle väga maitses, aga lapsed tegid imelikke nägusid ja keeldusid söömast ;)
Väga hea retsept, peaksapse tegemiseks ongi alati liiga vähe ideid, mulle maitses, kergelt kyyslaugune, lihtne teha ka muidugi.
Viimase peal küpsekapsas!!!!! Kohe väga maitses! :)
Tänusõnad, tegin sama juhise järgi juurselleri lõike.
Tegin neid küpsetatud kapsaviile. Väga head olid!!! Eriti mõnusad ja karamellise maitsega olid just kapsaviilude ääred, need mis natuke liigselt pruunid tundusid. Kuna mul olid lisandiks küüslaugused lihapallid kastmes, siis kapsale raputasin peale ainult Herbamare ürdisoola.
Super head. Mehed nõudsid lisa :)
Selle retsepti juures on kapsa lõikamine kõige raskem töö ;) Ülejäänu on puhas nauding. Kasutasin ka Herbamare ürdisoola ja tulemus lihtsalt super!
Kapsas on igas varjandis tervislik ja tuleb proovida.
Väga hääd!!!
Tegin eile, kahjuks ei õnnestunud. Sentimeetrised lõigud kuivasid/kõrbesid poole tunniga kibedaks, eriti servad, pöördõhuga ahjus oli 180 kraadi.
Puerarialobata, siis oli ahi tegelikult veidi kuumem või oli kapsas viss ja väsinud? Kurb muidugi, et ei õnnestunud..
Tegin täna, täpselt retsepti järgi. Viib keele alla, ülimaitsev!
Näevad väga "õiged" välja, Liizu! Aitäh, et pilti jagasid!
Idee oli väga hea, aga ei tea, kas oli asi kapsa enda maitses või milles, aga päris mõru oli kogu see värk. Eriti järelmaitse. (ma ei pannud küüslauku)
ÕunaIiris - süüdistaks kapsast või äkki küpsetasid liiga kauaks? Ma olen seda ikka väga mitu korda teinud ja mõru ei ole kordagi olnud!!
Geniaalne retsept! Lihtne, üliodav ja väga-väga maitsev! Aitäh!
Olen korduvalt teinud, väga maitsvad!
Olen teinud ja teen ka edaspidi. Väga maitsvad!
Mitmeid kordi teinud, ülimaitsvad.
Olid tõesti head.
Väga maitsev kapsas! Üks uusi lemmikuid toidulaual.
Meile meeldib väga ka mitte eriti kompaktse värske kapsa sektoritega!
Mul ka eriti ei õnnestunud, kapsasektorid pigem kuivasid ja kõrbesid kui muutusid pehmeks ja karamelliseks. Jäid ka veidi kõvaks, kuigi olid tund aega ahjus. Aga ma ei ole kaotanud lootust, et kunagi õnnestub kapsast ka häid steike saada. Järgmine kord proovin rohkem õli panna, mul oli hästi vähe, ja ehk pisut vedelikku pannile.
Mina olen seda päris tihti teinud. Ülimaitsev jääb varajasest kapsast.
Ahjus küpsetatud kapsaviilud
ehk kapsasteigid. Sobivad pea kõikide dieetide puhul (gluteenivaba, Paleo, LCHF, vegan). Minu jaoks olid need üllatavalt maitsvad, annab "kapsa närimisele" hoopis uue tähenduse :)