Ahjus küpsetatud kapsaviilud

ehk kapsasteigid. Sobivad pea kõikide dieetide puhul (gluteenivaba, Paleo, LCHF, vegan). Minu jaoks olid need üllatavalt maitsvad, annab "kapsa närimisele" hoopis uue tähenduse :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

terve kapsapea

oliiviõli

hakitud küüslauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Otsi võimalikult kompaktne kapsapea. Eemalda välimised suured lehed. Lõika kapsapea vertikaalselt umbes 1 cm paksusteks viiludeks (ehk nii-öelda ülalt alla). 

Laota ahjuplaadile. Puista peale veidi hakitud küüslauku, siis nirista üle oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldsed. 

Nüüd keera kapsaviilud spaatli abil ettevaatlikult ringi. Piserda peale oliiviõli, maitsesta küüslaugu, soola ja pipraga. Küpseta veel 25-30 minutit. Kapsad peaksid olema täitsa pehmeks küpsenud ja servadest kenasti kuldpruunid - vaid siis on neid mõnus süüa!  

Serveeri niisama või lisandina. 

Nipid ja soovitused:

  • Proovi ka siin soovitatud varianti - maitsesta kapsaviilud soola, paprikapulbri ja küüslaugupulbriga, nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta. 

Algidee: Everyday Maven toidublogi (USA). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Katharina T @ FB
postitatud 16.11.2013 12:28

Järgi proovitud! Mulle väga maitses, aga lapsed tegid imelikke nägusid ja keeldusid söömast ;)

Annika Kits
postitatud 16.11.2013 20:12

Väga hea retsept, peaksapse tegemiseks ongi alati liiga vähe ideid, mulle maitses, kergelt kyyslaugune, lihtne teha ka muidugi.

Erka
postitatud 17.11.2013 14:33

Viimase peal küpsekapsas!!!!! Kohe väga maitses! :)

sirje
postitatud 19.11.2013 18:43

Tänusõnad, tegin sama juhise järgi juurselleri lõike.

Age S @ FB
postitatud 23.01.2014 21:21

Tegin neid küpsetatud kapsaviile. Väga head olid!!! Eriti mõnusad ja karamellise maitsega olid just kapsaviilude ääred, need mis natuke liigselt pruunid tundusid. Kuna mul olid lisandiks küüslaugused lihapallid kastmes, siis kapsale raputasin peale ainult Herbamare ürdisoola.

Akaatsia
postitatud 26.01.2014 11:54

Super head. Mehed nõudsid lisa :)

Aiwike
postitatud 27.10.2015 18:43

Selle retsepti juures on kapsa lõikamine kõige raskem töö ;) Ülejäänu on puhas nauding. Kasutasin ka Herbamare ürdisoola ja tulemus lihtsalt super!

Jane Ardoja
postitatud 28.10.2015 18:38

Kapsas on igas varjandis tervislik ja tuleb proovida.

Marje Oolmets
postitatud 29.10.2015 07:45

Väga hääd!!!

puerarialobata
postitatud 18.03.2016 18:27

Tegin eile, kahjuks ei õnnestunud. Sentimeetrised lõigud kuivasid/kõrbesid poole tunniga kibedaks, eriti servad, pöördõhuga ahjus oli 180 kraadi.

Pille
postitatud 20.03.2016 10:34

Puerarialobata, siis oli ahi tegelikult veidi kuumem või oli kapsas viss ja väsinud? Kurb muidugi, et ei õnnestunud..

Liizu
postitatud 19.03.2016 23:15

Tegin täna, täpselt retsepti järgi. Viib keele alla, ülimaitsev!

Pille
postitatud 20.03.2016 10:33

Näevad väga "õiged" välja, Liizu! Aitäh, et pilti jagasid!

ÕunaIiris
postitatud 20.09.2016 12:03

Idee oli väga hea, aga ei tea, kas oli asi kapsa enda maitses või milles, aga päris mõru oli kogu see värk. Eriti järelmaitse. (ma ei pannud küüslauku)

Pille
postitatud 20.09.2016 18:03

ÕunaIiris - süüdistaks kapsast või äkki küpsetasid liiga kauaks? Ma olen seda ikka väga mitu korda teinud ja mõru ei ole kordagi olnud!!

Leevi
postitatud 28.09.2017 20:55

Geniaalne retsept! Lihtne, üliodav ja väga-väga maitsev! Aitäh!

Taimi Leinsoo
postitatud 09.11.2020 16:54

Olen korduvalt teinud, väga maitsvad!

Külli Piirsalu
postitatud 09.11.2020 19:22

Olen teinud ja teen ka edaspidi. Väga maitsvad!

Raili Grossman
postitatud 10.11.2020 16:22

Mitmeid kordi teinud, ülimaitsvad.

Eva Tammemägi
postitatud 24.11.2020 18:10

Olid tõesti head.

Kristin
postitatud 12.05.2022 20:06

Väga maitsev kapsas! Üks uusi lemmikuid toidulaual.

Merilin
postitatud 07.07.2023 18:42

Meile meeldib väga ka mitte eriti kompaktse värske kapsa sektoritega!

Tiina
postitatud 19.05.2024 20:51

Mul ka eriti ei õnnestunud, kapsasektorid pigem kuivasid ja kõrbesid kui muutusid pehmeks ja karamelliseks. Jäid ka veidi kõvaks, kuigi olid tund aega ahjus. Aga ma ei ole kaotanud lootust, et kunagi õnnestub kapsast ka häid steike saada. Järgmine kord proovin rohkem õli panna, mul oli hästi vähe, ja ehk pisut vedelikku pannile.

Ene
postitatud 18.08.2024 07:57

Mina olen seda päris tihti teinud. Ülimaitsev jääb varajasest kapsast.