400 g lühikesi makarone (penne, farfalle, sarvekesed)
1 punane sibul
300 g spargelkapsast
keetmiseks soolaga maitsestatud vett
1 tl prantsuse või saksa sinepit
150 g Saare Smetana hapukoort
100 g riivitud juustu
4 sl riivsaia
1 tl kuivatatud tüümiani
soola ja musta pipart
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika spargelkapsas õisikuteks, kapsavars koori ning lõika viiludeks.
Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa makaronid ning keeda umbes 7 minutit. Siis lisa sibul, brokoliõisikud ning -varreviilud ning keeda veel 3 minutit, kuni makaronid on al dente.*
Kui makaronid on keedetud, siis tõsta umbes 4 dl keeduvett kõrvale, ülejäänud kurna ära.
Pane keeduvedelik potti, lisa sinep ja smetana ning vispelda ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga, lisa makaronid-sibul-brokoli uuesti potti. Lisa umbes pool riivitud juustust. Sega, kuni juust on sulanud, siis kalla kõik parajalt suurde ahjuvormi.
Sega ülejäänud riivitud juust riivsaia ning tüümianiga, puista ühtlaselt vormiroale. Küpseta 200-kraadises ahjus kümmekond minutit (või kuumas grillahjust veidi vähem), kuni roog on pealt kaunilt kuldne.
Võta ahjust välja, lase 5 minutit jahtuda ja serveeri.
* Igaks juhuks kontrolli makaronide keetmisaega pakendilt - siin on juhised 10-minutilise keetmisaja kohta.
Idee: BBC Good Food, November 2006, mugandatud.
Spargelkapsa-makaronivorm
Sinepiga maitsestatud spargelkapsa- ehk brokoli-makaronivorm, mida katab mõnusalt krõbe juustukate.
Laste lemmik!