1.5 kg jahusemaid kartuleid
4 sl oliiviõli
2 hakitud küüslauguküünt
4 sl hakitud värsket rosmariini
soola ja musta pipart
Koori kartulid ja lõika suurteks tükkideks (kui on kenad väikesed õhukese koorega kartulid, siis piisab pesemisest). Patsuta köögipaberiga kuivaks.
Sega kausis õli, küüslauk, 1/2 rosmariinist, sool ja pipar.
Laota kartulid ahjupannile, vala õlisegu peale. Sega, nii et kõik kartulid oleksid õlised. Puista peale ülejäänud rosmariin.
Küpseta 180-kraadise ahju ülaosas 1-1,5 tundi, kuni kartulid on küpsed, krõbedad ja kuldsed.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Detsember 1998, Rosemary and Garlic Roasties). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Minul olid ilusad väikesed kartulid ja seepärast koorima ei hakanud. Lõikasin vaid mõned suuremad pooleks, et kõik oleks enamvähem ühesuurused ja kõpseks ühtlaselt. Rosmariin ja kartul on kokku loodud, teeme sel viisil ahjukartuleid üsna tihti.
Rosmariini-küüslaugukartulid
Eriti hästi sobivad sel moel valmistatud kartulid jõuluprae (nt jõulukalkuni) lisandiks.