Rosmariini-küüslaugukartulid

Eriti hästi sobivad sel moel valmistatud kartulid jõuluprae (nt jõulukalkuni) lisandiks.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg jahusemaid kartuleid

4 sl oliiviõli

2 hakitud küüslauguküünt

4 sl hakitud värsket rosmariini

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika suurteks tükkideks (kui on kenad väikesed õhukese koorega kartulid, siis piisab pesemisest). Patsuta köögipaberiga kuivaks.

Sega kausis õli, küüslauk, 1/2 rosmariinist, sool ja pipar.

Laota kartulid ahjupannile, vala õlisegu peale. Sega, nii et kõik kartulid oleksid õlised. Puista peale ülejäänud rosmariin.

Küpseta 180-kraadise ahju ülaosas 1-1,5 tundi, kuni kartulid on küpsed, krõbedad ja kuldsed.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Detsember 1998, Rosemary and Garlic Roasties). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.01.2020 15:01

Minul olid ilusad väikesed kartulid ja seepärast koorima ei hakanud. Lõikasin vaid mõned suuremad pooleks, et kõik oleks enamvähem ühesuurused ja kõpseks ühtlaselt. Rosmariin ja kartul on kokku loodud, teeme sel viisil ahjukartuleid üsna tihti.