Tomatimahl viljalihaga

Küpsetest tomatitest võib valmistada maitsva tomatimehu, mida serveerimisel võib meelepäraselt maitsestada.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

hästi küpseid tomateid

Valmistamine

Pane pestud küpsed tomatid emailkeedunõusse. Vett ei lisata! Kuumuta kaanega kaetud nõus keemiseni ja keeda tomateid umbes 7 minutit või kuni tomatid on täiesti lagunenud.

Kuumad tomatid suru läbi sõela ja vala saadud mahl potti tagasi.

Kuumuta segu keemiseni ja keeda 5 minutit.

Seejärel vala kuum mahl ahjus kuumutatud ja veidi jahtunud pudelitesse või purkidesse.

Täida nõud ääreni, peale võid kallata kihi toiduõli. Sulge kohe.

Loe veel:

Juhised ajakirjas Nõukogude Naine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 17.08.2010 14:48

Panin küll kõige suurema poti tomateid täis, aga 3 liitrist jäi natuke puudu. Maitseks panin natuke suhkrut, soola ja pipart, siis sai väga hea.

Pille
postitatud 14.08.2024 08:30

Hexy tegi pilti ka:

MaMe
postitatud 26.11.2012 01:52

Kui kaua selline mehu purgis säilib?