Sulata või, lase jahtuda. Klopi muna, munakollased ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kuivained omavahel. Sega jahusegu ning sulavõi muna-suhkruvahu hulka.
Kata 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhi tainaga.
Pese õunad, vajadusel koori. Lõika õhukesteks viiludeks või kuubikuteks. Maitsesta sidrunimahla, -koore ja vanillisuhkruga. Laota õunad tainapõhjale, suru kergelt taina sisse. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil umbes 15 minutit.
Valmista beseekate. Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur. Vahusta läikivaks valgeks vahuks. Määri poolelldi küpsetatud koogile, puista peale mandlilaastud.
Pehme beseekattega õunakook
Serveeri sooja õuna-beseetorti külma vanillijäätisega.