Pehme beseekattega õunakook

Serveeri sooja õuna-beseetorti külma vanillijäätisega. 

Kogus
12 koogilõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

1 muna +2 munakollast

100 g suhkrut

2 dl nisujahu

1 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

400 g hapukaid õunu

1 sl sidrunimahla

2 tl riivitud sidrunikoort

2 tl vanillisuhkrut

Beseekate:

2 munavalget

0.75 dl suhkrut

0.5 dl mandlilaaste

Valmistamine

Sulata või, lase jahtuda. Klopi muna, munakollased ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kuivained omavahel. Sega jahusegu ning sulavõi muna-suhkruvahu hulka. 

Kata 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhi tainaga. 

Pese õunad, vajadusel koori. Lõika õhukesteks viiludeks või kuubikuteks. Maitsesta sidrunimahla, -koore ja vanillisuhkruga. Laota õunad tainapõhjale, suru kergelt taina sisse. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil umbes 15 minutit. 

Valmista beseekate. Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur. Vahusta läikivaks valgeks vahuks. Määri poolelldi küpsetatud koogile, puista peale mandlilaastud. 

Küpseta veel 15 minutit. 

Loe veel:

Allikas: soomlaste MAKU

LISA KOMMENTAAR