Pähkli-kakaoruudud

Enamasti tehakse brownie-kooke šokolaadiga, aga siin üks veidi lihtsam kakaopulbriga variant.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl suhkrut

2 sl kakaopulbrit

1 dl sulatatud võid

1 muna

1 tl vanillisuhkrut

1 dl nisujahu

1 dl hakitud pähkleid

Valmistamine

Sega sulavõi, kakaopulber, suhkur, klopi juurde muna. Maitsesta vanillsuhkruga. Lisa jahu ja hakitud pähklid.

Määri madal 22 cm koogivorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Vala tainas vormi.

Küpseta 30 minutit 175-kraadises ahjus.

Võta kook ahjust välja ja lõika kohe väikesteks nelinurkadeks. Serveeri kohvimaitselise vahukoore või kohvijäätisega.


Retsept on raamatust "Paulig Kahvikirja" 1997, pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 26.01.2011 16:13

väga maitsvad nagu brownies ikka, kuigi kohutavalt magusad ja rammusad

JuliaK
postitatud 19.03.2017 17:00

Ei tea, kas seda muffinivormides võiks ka proovida teha? Ma vist võtan selle ette täna. Annan teada, kuidas välja tuli.

Pille
postitatud 19.03.2017 17:31

JuliaK, ma usun, et töötaks kenasti ka muffinivormides!

JuliaK
postitatud 19.03.2017 18:37

Nii, tehtud! Aga kasutasin siiski kandilist vormi 19x26cm, sest koguseliselt oli tainast suhteliselt vähe. Maitselt meeldis väga! Mul oli pisut mugandatud variant - kasutasin täisteranisujahu ning kookospalmisuhkurt. Pähklitest olid mandlid ja kreeka pähklid. Järgmine kord teen topeltkoguse.