Eskalopp seentega

Seafileest eskalopp kooreses estragoni-šampinjonikastmes.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea sisefileed

2 sl võid

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

250 g väikeseid šampinjone

2 oksa värsket estragoni või 1 tl kuivatatud estragoni või 1 dl vett

1 dl valget veini

1 dl rõõska koort

1 sl maisitärklist

Valmistamine

Lõika sisefilee umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta pannil rasvaine ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta lihaviilud pannilt ja hoia soojas.

Pese seened ja vajadusel poolita. Prae neid veidi pannile jäänud rasvas.

Haki estragonilehed peeneks.

Tõsta lihatükid tagasi pannile, sega seentega läbi. Lisa vesi, vein ja hakitud estragon. Kuumuta keemiseni. Lisa rõõsk koor ja hauta tasasel tulel veel 5 minutit. Kastme paksendamiseks lisa tilgas vees lahustatud maisitärklis. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri keedetud riisi, makaronide või kartulite ning värske salatiga.

LISA KOMMENTAAR