Ahjukartulid

Eriti luksuslikud ahjukartulid pidulauale. Kui kasutada ahjukartulite valmistamisel oliivi- või köögiviljaõli, siis sobivad need ka veganitele.
Nami-Nami soovitab kasutada Laheotsa kartuleid "Laura".

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt kartulit

8 sl oliiviõli või köögiviljaõli või hanerasva või pardirasva

meresoola

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika neljaks. Pane kartulid potti ja kata külma veega. Lase keema tõusta ja keeda ilma kaaneta potis 5 minutit.

Vala õli ahjuplaadile ja kuumuta plaati veidi aega 220-kraadise ahju ülaosas.

Nõruta kartulid hoolega. Pane jaokaupa uuesti potti ja raputa, et kartulite teravad servad kaoksid.

Võta õline plaat ahjust välja ning pane kartulid pannile. Veereta kartuleid õlis. Küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 50-60 minutit. Poole küpsetamise ajal keera kartulid pannil ringi.

Nõruta kartulid liigsest rasvast, puista meresoolaga üle ja serveeri kohe!

Valmis kartulid on krõmpsud, väljast kuldsed ning seest pehmed.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta oliiviõli vm sobivat õli. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 13.04.2010 18:22

maitsvad ja krõbedad

Liilia
postitatud 13.04.2010 18:52

sellest kogusest ei jätku küll kaheksale, kui just kartulid meeletult suured pole! minul oli normaalselt suuri kartuleid 10 tk ja jätkus neljale sööjale.

Kaare
postitatud 10.10.2016 17:16

Lisasin natuke soola juba keetmise ajal ja ka siis, kui kartuleid õliga segasin. Mulle mage kartul ei maitse :P Mõnusad krõbedad. Kes rohkes õlis küpsetamist ei karda, siis kindla peale minek, näiteks kui vaja külalistele muljet avaldada ja krõbedaid ahjukartuleid pakkuda :)

Toores
postitatud 07.05.2024 17:38

sool tapab


postitatud 28.01.2017 21:42

50-60 minutit aga mis kuumuses ?

Märt
postitatud 15.11.2017 16:53

Küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 50-60 minutit

Rauno
postitatud 14.02.2019 07:41

Ahju kartulid on võrratu

Heinart
postitatud 29.03.2020 20:14

Roog mis on ilus ja maitsev ;)

Liisi
postitatud 16.12.2021 18:59

Väga krõbedad tulid!

Tiina
postitatud 25.12.2023 17:57

tõepoolest väga head, pealt krõbedad ja seest pehmed tulid