6 suurt kartulit
8 sl oliiviõli või köögiviljaõli või hanerasva või pardirasva
Koori kartulid ja lõika neljaks. Pane kartulid potti ja kata külma veega. Lase keema tõusta ja keeda ilma kaaneta potis 5 minutit.
Vala õli ahjuplaadile ja kuumuta plaati veidi aega 220-kraadise ahju ülaosas.
Nõruta kartulid hoolega. Pane jaokaupa uuesti potti ja raputa, et kartulite teravad servad kaoksid.
Võta õline plaat ahjust välja ning pane kartulid pannile. Veereta kartuleid õlis. Küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 50-60 minutit. Poole küpsetamise ajal keera kartulid pannil ringi.
Nõruta kartulid liigsest rasvast, puista meresoolaga üle ja serveeri kohe!
Valmis kartulid on krõmpsud, väljast kuldsed ning seest pehmed.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
maitsvad ja krõbedad
sellest kogusest ei jätku küll kaheksale, kui just kartulid meeletult suured pole! minul oli normaalselt suuri kartuleid 10 tk ja jätkus neljale sööjale.
Lisasin natuke soola juba keetmise ajal ja ka siis, kui kartuleid õliga segasin. Mulle mage kartul ei maitse :P Mõnusad krõbedad. Kes rohkes õlis küpsetamist ei karda, siis kindla peale minek, näiteks kui vaja külalistele muljet avaldada ja krõbedaid ahjukartuleid pakkuda :)
sool tapab
50-60 minutit aga mis kuumuses ?
Küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 50-60 minutit
Ahju kartulid on võrratu
Roog mis on ilus ja maitsev ;)
Väga krõbedad tulid!
tõepoolest väga head, pealt krõbedad ja seest pehmed tulid
Ahjukartulid
Eriti luksuslikud ahjukartulid pidulauale. Kui kasutada ahjukartulite valmistamisel oliivi- või köögiviljaõli, siis sobivad need ka veganitele.Nami-Nami soovitab kasutada Laheotsa kartuleid "Laura".